Notícies

Els IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local superen el centenar de treballs presentats

Foto : Els IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local superen el centenar de treballs presentats
A la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes s'hi ha presentat 107 treballs, tretze més dels que es van presentar l'any passat. La xifra d'autors que hi ha participat ha estat més elevada, 137, ja que hi ha moltes propostes signades col·laborativament, sobretot en les categories de ràdio i informació digital. En canvi, no hi ha hagut cap aspirant a millor projecte de comunicació periodística, el premi més ben dotat dels Rahola, amb 2.000 ¿.

La categoria que ha registrat més participació ha estat, una vegada més, la dedicada a la millor fotografia de premsa, a la qual s'han presentat 50 treballs de 18 autors, que ha estat seguida de la pertanyent al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, amb 35 propostes i 28 participants. El premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio ha rebut 13 programes, realitzats per 74 persones.

Els apartats de millor informació digital i de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió han rebut quatre propostes cadascun, però en el primer cas han estat presentades per onze autors i, en el segon, per cinc. Pel que fa a la millor iniciativa de comunicació institucional hi ha un sol aspirant.

Aquesta és la primera vegada que no s'ha presentat cap treball a una de les categories dels Premis, en aquest cas, a la de millor projecte de comunicació periodística. Tampoc s'ha presentat cap candidat a la III Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona. Aquesta beca, dotada amb 3.000 ¿, vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, i s'adreça, en anys alterns, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris.

Les xifres de l'edició anterior dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local són les següents:
  • Fotografia: 43 treballs de 17 autors
  • Premsa: 22 treballs de 43 autors
  • Ràdio: 11 treballs de 44 autors
  • Informació digital: 6 treballs de 24 autors
  • Televisió: 4 treballs de 5 autors
  • Comunicació institucional: 4 treballs de 4 institucions
  • Projecte: 3 treballs de 9 autors
L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dijous 22 de febrer, a les 8 del vespre, a l'Auditori Palau de Congressos de Girona, i comptarà amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí.

Aquests guardons, promoguts per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen com a objectiu, d'una banda, reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i, de l'altra, fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.  

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Cada premi està dotat amb 1.000 ¿, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 ¿.

Sisena Setmana dels Rahola

La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes han volgut donar més visibilitat als Premis de Comunicació Local i, amb l'objectiu de potenciar-los i d'implicar-hi la societat gironina, estan preparant la Sisena Setmana dels Rahola _prèvia al lliurament dels guardons_, durant la qual es faran diversos actes públics centrats en la comunicació i l'actualitat. La presentació de la Setmana dels Rahola es farà dijous 1 de febrer.