Notícies

Escenaris 2018: catorze anys de gestió cultural mancomunada

Foto : Escenaris 2018: catorze anys de gestió cultural mancomunada
Ahir dijous, el vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira; Maria Mercè Roca, vicepresidenta del Consell Comarcal del Gironès, i Ramon Batlle, tècnic de cultura del Consell Comarcal del Gironès, van presentar la catorzena edició d'Escenaris a la sala La Planeta de Girona.

Escenaris és un projecte coorganitzat per la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès que té com a objectiu difondre el teatre arreu de les comarques gironines. Aquest projecte fa possible que municipis petits siguin programadors teatrals solvents i puguin exhibir obres de primer nivell. Escenaris també permet el benefici d'una difusió conjunta i la creació de nous públics a través d'activitats complementàries als espectacles, pensats específicament per a cada municipi, així com el fet que persones amb risc d'exclusió social tinguin la possibilitat d'accedir als espectacles.

El vicepresident Piñeira va remarcar que «a la Diputació ens sentim més orgullosos que mai del teatre gironí. Són diversos els festivals i els projectes que cada any creixen a les comarques gironines. Celebrem aquest bon estat de salut del teatre a Girona i desitgem que continuï recollint èxits». A més, va afegir que «un projecte com Escenaris és avui en dia imprescindible per difondre el teatre professional arreu de les comarques de Girona. Esperem que sigui un èxit, un any més».

Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Vilablareix són les poblacions seleccionades per l'Escenaris d'enguany. Aquestes setze poblacions gaudiran de més d'una vuitantena d'espectacles, repartits en els formats Grans Escenaris, Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris de Circ i Escenaris de Dansa.

Escenaris 2018 tindrà lloc del 20 de gener al 17 de juny, i el seu web ja està disponible.