Notícies

Pere Vila clausura la programació «FITA 90»

Foto : Pere Vila clausura la programació «FITA 90»

En el marc de la celebració del 90è aniversari de Domènec Fita es va presentar, ahir dijous, a l'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona, el llibre Unes mirades en l'obrar de Fita i el curtmetratge De Fita a Fita, de Jordi Bosch.

Es tracta de l'acte de clausura de la programació «Fita 90», en què s'han organitzat fins a sis mostres i exposicions en diversos espais de la ciutat. Narcís Comadira, Joaquim Español, Pilar Parcerisas, Maria Lluïsa Faixedas, Joaquim Jubert i Júlia Subirachs són els autors del llibre, que aporta lectures crítiques a la vasta trajectòria artística de Fita.

El director de la Casa de Cultura, Lluís Freixas, va donar la benvinguda als assistents a l'acte i, seguidament, va intervenir el comissari de «Fita 90», Kim Bover. La presentació del llibre va ser a càrrec de Maria Lluïsa Faixedas. Després, es va passar el curtmetratge De Fita a Fita, de Jordi Bosch (conegut com a Barraca), que fa un recorregut per les obres, inauguracions i exposicions que s'han organitzat des de la passada tardor.

Als parlaments, els van seguir els agraïments de l'artista, Domènec Fita, i la cloenda va ser a càrrec del president de la Diputació i vicepresident de la Fundació Fita, Pere Vila i Fulcarà, el qual va remarcar que «des de Diputació de Girona hem d'agrair no solament els esdeveniments i actes d'aquest any tan entranyable, sinó la manera com heu fet i com ha quedat el llibre. És un llibre de text amb l'estima suficient per crear un clima de convivència que ens fa ser eterns».

Quatre de les sis mostres ja s'han acabat. Es manté fins a finals de gener, al Palau de Congressos de Girona, «Travessia. Un gest sobre textures i colors», i «Divorcis amb la tradició» romandrà al Museu d'Art de Girona fins al 25 de febrer.