Notícies

La Diputació de Girona acull la presentació del llibre La cuina dels flavonoides

Foto : La Diputació de Girona acull la presentació del llibre <span style="font-style:
La Diputació de Girona ha acollit aquest migdia la presentació del llibre La cuina dels flavonoides. Receptes de cuina tradicional per a la trempera, el cor i el cap. El receptari ha estat elaborat pel col·lectiu La Cuina a Sils amb la col·laboració de reconeguts membres del sector sanitari (metges de diverses especialitats, nutricionistes i una psicòloga sexòloga) i el suport de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva.

Les receptes estan elaborades amb aliments propis de la cuina mediterrània rics en flavonoides, uns pigments que tenen efectes altament beneficiosos per a la salut, especialment en l'àmbit cardiovascular i de la salut sexual.

La roda de premsa ha comptat amb la participació de Josep Antoni Frías, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona; Secundino López-Pousa, metge neuròleg de l'Hospital Trueta; Pere Barceló, metge nefròleg de la Fundació Puigvert, i Francesc Xicu Anoro, coordinador de La Cuina a Sils.

Durant la presentació, el neuròleg Secundino López-Pousa ha destacat la importància de portar una dieta rica en flavonoides ja des de la primera infància pels seus efectes beneficiosos en el desenvolupament del sistema nerviós i cardiovascular, així com per les seves qualitats a l'hora de prevenir i retardar l'aparició de malalties. López-Sousa ha remarcat que els pilars d'una vida llarga i saludable són l'alimentació i l'exercici físic, i ha augurat que l'esperança de vida en néixer, que actualment, a casa nostra, és de 83 anys, pot incrementar notablement si es tenen en compte aquests dos factors.

El nefròleg Pere Barceló ha destacat que no s'ha de confondre els flavonoides amb els afrodisíacs: ha explicat que els afrodisíacs incrementen el desig sexual, mentre que els flavonoides incideixen en la millora del sistema circulatori.

El coordinador de La Cuina a Sils, Francesc Xicu Anoro, ha destacat que el llibre recull receptes tradicionals gironines que havien quedat una mica en l'oblit per la seva simplicitat i perquè es basaven molt en la verdura (un aliment infravalorat durant un temps), però que ara estan cobrant una gran rellevància arran de la demostració científica que els flavonoides tenen una incidència real en la millora de la salut sexual i especialment en la prevenció de la disfunció erèctil. Francesc Xicu Anoro també ha explicat que aquestes demostracions científiques palesen la saviesa popular recollida per la cuina tradicional catalana.

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Josep Antoni Frías, ha remarcat la gran qualitat dels productes propis de la terra, i ha explicat que des de la Diputació es promocionen habitualment aquests productes mitjançant el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent.
L'acte de presentació del llibre ha comptat també amb la participació de diverses cuineres del col·lectiu La Cuina a Sils. En total, s'han editat 2.000 exemplars, que seran repartits per metges entre els seus pacients i també en activitats organitzades pel col·lectiu.

Documentació