Notícies

El Festival Internacional del Circ arriba a la ciutat de Girona

Foto : Fotos: Eddy Kelele.
Aquest matí el vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira ha presentat la programació artística del Festival Internacional del Circ - Elefant d'Or. A l'acte també hi han intervingut Genís Matabosch, director del Festival i president del Circus Art Foundation, i Carles Ribas, tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona.

El Festival Internacional del Circ arriba a Girona en la seva setena edició. Tindrà lloc del 22 al 26 de febrer, dies en els quals la capital gironina serà per primera vegada l'escenari d'un festival únic al país, segon del seu gènere a Europa i un dels cinc esdeveniments més grans d'aquest tipus al món. El Camp de Mart de la Devesa, un espai emblemàtic en la tradició circense de la ciutat, ha estat el lloc escollit per ubicar-hi les carpes del Festival. L'espai, de 52 metres de diàmetre, té una alçària que permet oferir números d'altura d'acròbates aeris i trapezistes, amb atraccions sorprenents i de gran risc.
 
Albert Piñeira ha destacat el paper d'aquest festival en la cultura gironina, així com el gran impacte socioeconòmic que suposarà per a la demarcació de Girona. A més, ha posat èmfasi en l'equip de voluntaris i professionals que han fet possible un projecte d'aquestes magnituds. «En un esdeveniment com és el circ, la feina d'aquells que no es veuen és gairebé tan important com la part que es mostra», ha declarat el vicepresident.

El Festival del Circ 2018 inclourà 88 artistes de 14 països diferents, 24 atraccions i un seguit d'activitats, exposicions, conferències i presentacions literàries que completaran una oferta artística i cultural íntegra i transversal. En total es proposen 14 funcions repartides en els 5 dies que durarà el Festival. A més, pel que fa al caràcter social de l'esdeveniment, en aquesta edició s'implementarà una iniciativa coneguda com «l'euro solidari», en benefici de Càritas Girona.
Des de la Diputació de Girona, destacant aquest rol dinamitzador del circ, sempre s'ha fet costat a la proposta que ofereix el Festival del Circ. Durant el seu recorregut, ha demostrat el seu afany de superació i excel·lència, i ha esdevingut un element distintiu per al conjunt de les comarques gironines. Amb l'arribada del Festival, Girona entra a la lliga de les capitals mundials del circ.

El Festival Internacional del Circ havia tingut lloc, fins ara, a la ciutat de Figueres, amb una experiència altament positiva. Així, aquesta edició promet a Girona esdevenir també d'expositor de serveis, ja que l'esdeveniment congregarà nombrosos visitants que podran gaudir de l'oferta cultural, turística, hotelera i gastronòmica del territori.
 
El servei de venda d'entrades en línia ja està disponible, i s'hi pot accedir per mitjà del web oficial del Festival.