Notícies

La Diputació dota les biblioteques amb setanta tauletes per afavorir l'ús de les TIC i disminuir l'escletxa digital

Foto : La Diputació dota les biblioteques amb setanta tauletes per afavorir l'ús de les TIC i disminuir l'escletxa digital
El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha posat en marxa un projecte per afavorir l'ús i el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris de les biblioteques públiques, sobretot entre la gent gran i els infants. És per això que ha distribuït un total de setanta tauletes entre deu biblioteques, en funció del nombre d'habitants a què dona cobertura cada biblioteca. Es tracta, concretament, de les biblioteques de Banyoles, Blanes, Figueres, Girona (Biblioteca Salvador Allende), Olot, Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll i Santa Coloma de Farners.

Les tauletes disposen d'una selecció d'aplicacions mòbils per a infants, joves i adults, i d'accés a diaris i revistes de tot el món. També s'ha desenvolupat una aplicació web i una altra per a Android amb la finalitat de gestionar les tauletes remotament des del Servei de Biblioteques.

El projecte vol contribuir a la inclusió social des de la biblioteca pública per ajudar a disminuir l'escletxa digital. Es tracta d'una prova pilot, i s'estudiarà estendre el projecte a més biblioteques.

La iniciativa s'emmarca en l'objectiu de prestar serveis de suport a les biblioteques municipals i promoure especialment les accions que garanteixin als ciutadans la formació en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l'accés a la informació.


Un servei capdavanter

El Servei de Biblioteques de la Diputació ha estat sempre líder en la implantació i formació en l'àmbit de les noves tecnologies. Va propiciar, per exemple, que la demarcació de Girona fos la primera de l'Estat a connectar les seves biblioteques públiques a Internet. El Servei també és conegut per la utilització de programari lliure en una concepció cooperativa de treball de les biblioteques.