Notícies

Jornada de XALOC sobre la protecció de la legalitat i l'execució de sentències en l'àmbit de l'urbanisme

Foto : <span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 16px; font-style: norma
L'organisme autònom de gestió tributària i assessorament jurídic de la Diputació de Girona, XALOC, amb la col·laboració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), ha celebrat avui la 7a i darrera sessió del V Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local, que té per objectiu analitzar temes d'actualització jurídica, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals, per tal de facilitar la tasca diària al personal dels ajuntaments. En aquesta sessió s'ha tractat el tema de la protecció de la legalitat urbanística i de l'execució de les sentències en l'àmbit de l'urbanisme.

També s'ha reflexionat sobre l'urbanisme a fi d'analitzar aspectes més essencials, tant des del punt de vista material com de l'execució de les sentències, però prestant una atenció especial als drets i garanties que l'ordenament jurídic reconeix als presumptes infractors enfront de l'activitat pública.

Jordi Camps, president delegat de XALOC, ha inaugurat la jornada i ha remarcat que «en aquesta funció de protecció de la legalitat urbanística el paper protagonista dels municipis es indiscutible i resulta determinant per aconseguir l'autèntica finalitat de les mesures, però la seva incidència en l'activitat d'edificació, com a activitat purament privada, exigeix que els actors públics tinguin un especial coneixement del marc legal i de la jurisprudència que en relació amb aquest àmbit s'hagi pogut consolidar».

La primera ponència, titulada «Protecció de la legalitat urbanística» ha estat a càrrec de Mireia Grau Sadurní, secretària d'Administració local. I Lluís Saura Lluvià, advocat, ha fet un repàs sobre l'execució de les sentències en l'àmbit de l'urbanisme.

La sessió d'avui ha estat la darrera de les set que conformen la V edició del Seminari d'enguany. Segons els organitzadors, el Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local és un model d'acció formativa plenament consolidada i, alhora, un referent en l'àmbit de les comarques gironines pel que fa al compromís que té XALOC amb els serveis de perfeccionament i formació contínua adreçats al personal tècnic de les corporacions locals.

Jordi Camps ha dit als presents: «es constata l'interès que mostreu per aquestes jornades i això, amb la vostra col·laboració, ens motiva a seguir treballant per oferir-vos any rere any una oferta formativa que respongui a les vostres necessitats professionals, que de ben segur contribuirà a un millor funcionament de les entitats locals de la demarcació de Girona».