Notícies

Vuitena jornada de networking en el marc del Programa Co-creix

Foto : Vuitena jornada de networking en el marc del Programa Co-creix
El Consorci Salines Bassegoda, juntament amb la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Navata, ha presentat, aquest dijous 30 de novembre, la vuitena jornada de networking del Programa Co-creix, al Centre Cívic de Navata (Alt Empordà). En aquesta ocasió, la jornada neix amb la intenció de posar en contacte projectes i empreses de l'àmbit esportiu, de la natura i del turisme.

El projecte Coworking Rural Salines Bassegoda es basa en la creació i dinamització dels espais de cotreball (coworking) i de la comunitat professional vinculada al projecte. Actualment s'ofereixen tres espais de cotreball: a Navata, a Pont de Molins i, properament, a Maçanet de Cabrenys.

El coworking o treball col·laboratiu és un sistema de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar projectes professionals de manera independent, alhora que es fomenten projectes conjunts.

En aquesta vuitena jornada es destaca que aquesta nova manera de treballar suposa una oportunitat per als professionals que tenen les TIC com a base de la seva ocupació i que volen treballar en un espai col·laboratiu sense renunciar a un entorn rural. Així, i de manera indirecta, els espais de cotreball rurals afavoreixen una activació econòmica del territori i ajuden a fixar-hi la població activa. S'assenyala que el cotreball rural té molts avantatges per al desenvolupament del territori: des de la recuperació d'edificis històrics, la fixació del talent al territori, el combat del despoblament i el trencament de la bretxa tecnològica entre territoris.


El moviment del Coworking Rural als pobles de Salines Bassegoda té com a objectiu oferir espais on poder desenvolupar les activitats professionals i alhora afavorir el contacte amb altres companys i empreses amb els quals es puguin crear sinergies de cara a fomentar el cooperativisme professional. Actualment una desena de professionals treballen en espais de cotreball al territori rural empordanès, i una cinquantena formen part de la comunitat. Aquests professionals són alguns dels arquitectes, gestors culturals, dissenyadors gràfics, enginyers forestals, informàtics, programadors, il·lustradors, creadors de continguts, dinamitzadors infantils, guies de natura i esportius i consultors que han estat seguint aquesta jornada.

La vuitena jornada de networking en el marc del Programa Co-creix que va tenir lloc ahir s'emmarca dins el cicle de treball en xarxa que organitza la Xarxa Gironina d'Espais d'Allotjament Empresarial de la Diputació de Girona, en què poden participar projectes d'arreu del territori gironí que estiguin en fase de creació o dins els tres primers anys de vida del negoci. Els organitzadors d'aquesta formació han valorat molt positivament la resposta que han tingut dels emprenedors de les comarques gironines.

Durant la jornada hi ha hagut una conferència de Núria Picas, que ha narrat el seu recorregut esportiu a partir d'una filosofia de vida basada en la mentalitat positiva i la força de voluntat. Ha parlat d'«il·lusió, passió, sacrifici, satisfacció, amb l'objectiu d'ajudar a qualsevol a acostar-se una mica més als seus somnis».

Al llarg del 2017 s'hauran organitzat un total de nou jornades de networking de la Xarxa d'Espais d'Allotjament Empresarial de la Diputació de Girona a les diferents entitats que formen part de la xarxa, amb l'objectiu d'oferir sessions formatives, tallers i xerrades, i de facilitar espais de trobada entre emprenedors i empreses al territori gironí.

El grup de treball de la Xarxa Gironina d'Espais d'Allotjament Empresarial està compost per les següents entitats públiques amb titularitat o encàrrec de gestió d'un viver d'empreses o d'un espai de cotreball: Ajuntament de Ripoll, Agència de Desenvolupament del Ripollès, Ajuntament de Besalú, Ajuntament de Calonge - Sant Antoni, Ajuntament de Cassà de la Selva, Ajuntament de Castelló d'Empúries, Ajuntament de Celrà, Ajuntament de les Preses, Ajuntament de l'Escala, Ajuntament de Salt, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, Ajuntament de Santa Coloma Farners / Consell Comarcal de la Selva, Ajuntament de Vilablareix, Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Consorci Salines Bassegoda i Forallac SAM.


El Consorci Salines Bassegoda

Els objectius del Consorci són la preservació i la revaloració del patrimoni paisatgístic, cultural i mediambiental de l'espai delimitat pels municipis integrants del Consorci i la promoció del desenvolupament sostenible de les activitats econòmiques que siguin compatibles amb les funcions que compleix dins dels termes municipals dels municipis integrants.

 Amb aquesta finalitat, els objectius s'articulen en quatre grans eixos:

1. Protecció, restauració i millora del patrimoni natural i cultural de Salines Bassegoda.
2. Desenvolupament local que millori les condicions de vida de la població vinculada a Salines Bassegoda, basat en l'aprofitament sostenible dels seus recursos.
3. Ordenació dels usos de lleure.
4. Foment de l'educació ambiental i la recerca científica.

El Consorci Salines Bassegoda integra disset municipis i la Diputació de Girona: Agullana, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Biure d'Empordà, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilanant i la Vajol.