Notícies

El Pirineu de Girona es promociona al sud de França

Foto : El Pirineu de Girona es promociona al sud de França
Ahir, dijous 30 de novembre, va tenir lloc l'acció promocional i comercial «Pirineus de Catalunya, 2017-2018», que va iniciar-se amb el workshop i trobada d'intercanvi entre els agents de viatges d'agències franceses i els catorze representants d'entitats i empreses turístiques pirinenques desplaçats per a l'ocasió. A continuació de les reunions d'intercanvi i comercials va tenir lloc una presentació de la destinació Pirineus de Catalunya, a la qual també van assistir periodistes i bloguers de la regió d'Occitània, i una degustació gastronòmica per als assistents, elaborada per cuiners del col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya.

Concretament, set de les catorze entitats i empreses catalanes participants eren gironines, entre les quals hi havia: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (amb les estacions de La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000), el Consell Comarcal de la Cerdanya, l'Associació Turística d'Apartaments, l'Associació Alt Empordà Turisme, Solineu Hotels i les agències de viatges receptives especialitzades en activitats Via de Neu i Discover Pyrenees.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, va participar en la presentació i va manifestar que «a Tolosa de Llenguadoc presentem el Pirineu de Girona més íntim, per la proximitat i coneixença que
aquest mercat té del nostre territori, i el ventall de possibilitats que la destinació ofereix al visitant, que busca gaudir d'unes vacances lligades a les activitats i experiències relacionades amb el contacte amb la natura, la cultura i la gastronomia locals». També va assistir i participar en l'esdeveniment Patrick Torrent, director executiu de l'Agència Catalana de Turisme.

Amb aquesta acció promocional i de comunicació conjunta programada en el Pla d'Accions 2017 de la marca Pirineus, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona dona a conèixer al mercat francès les novetats del conjunt de l'oferta turística del Pirineu de Girona 2017-2018.

En la temporada 2016-2017, les estacions d'esquí gironines van tancar la temporada 2016-2017 amb el balanç més satisfactori dels darrers anys: 869.425 esquiadors.

Les abundants i regulars nevades caigudes al Pirineu de Girona al llarg de la temporada i la política de preus de les estacions d'esquí s'han traduït en un augment del 18 % en el nombre d'usuaris de les pistes en comparació amb la temporada anterior.

Enguany, la xifra d'esquiadors ha estat de 869.425. La Molina ha registrat 330.491 esquiadors; Vall de Núria, 40.856; Vallter 2000, 59.308; Masella, 430.000, i Guils Fontanera, 8.770.



Novetats de l'oferta turística del Pirineu de Girona (2017-2018)

Per a la temporada 2017-2018, les estacions presenten millores en les instal·lacions (accessos, remuntadors, lloguer de material, ampliació de pistes i més canons de neu artificial) i en els serveis turístics (forfets i paquets).

També, hi ha tres estacions que celebren els seus aniversaris: La Molina, el 75è aniversari; Masella, 50è aniversari, i Guils Fontanera, 25è aniversari. Cadascuna presenta el seu programa específic de commemoració, esdeveniments i actes per als seus clients i visitants, que es publiquen i actualitzen a les pàgines web respectives.

Altres novetats en l'oferta turística del Pirineu de Girona són les visites a granges d'animals i empreses agroalimentàries a les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa dins del programa «Benvinguts a pagès»; descobrir els sis circuits per a corredors i practicants de trail running que ofereix el Centre Trail Cerdanya a Prullans; l'estació de trail running i senderisme Domini d'Isards a Espinavell; gaudir de visites guiades culturals a la comarca del Ripollès (vall de Camprodon i vall de Ribes), i practicar astroturisme a l'Observatori Astronòmic d'Albanyà, entre d'altres.