Notícies

La Diputació subvenciona la nova furgoneta de la Fundació Els Joncs

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha entregat les claus de la nova furgoneta de la Fundació Els Joncs al seu president, Dionís Poch, i al vocal, Esteve Vilanova.

La Fundació Els Joncs ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona per a la compra d'una furgoneta per valor de 21.175 ¿ (el 68 % del cost total). Aquesta col·laboració ha permès que la Fundació Els Joncs, que vetlla per la integració laboral i social de joves amb discapacitat intel·lectual, hagi adquirit una furgoneta adaptada a les necessitats d'aquests joves. El president de la Diputació, Pere Vila, ha dit: «Treballem per acostar la tasca de l'Administració a la millora del dia a dia dels ciutadans, especialment dels que més ho necessiten».

La Fundació treballa des del 1977 en l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, tant des del Centre d'Educació Especial Mare de Déu del Carme com des del Centre Especial de Treball i el Centre Ocupacional Els Joncs.

Actualment, l'escola compta amb 88 alumnes de 3 a 18 anys que provenen del Gironès, el Pla de l'Estany, l'Alt i el Baix Empordà i la Selva. El Centre d'Educació Especial té una plantilla de 25 professionals.

Paral·lelament, la Fundació Privada Els Joncs gestiona, des del 1999, el Servei Ocupacional d'Inserció (SOI) i, des de l'any 2007, el Servei de Teràpia Ocupacional (STO). A través del Servei Ocupacional, el Centre Especial de Treball i l'Escola, té 150 persones discapacitades ateses per 43 professionals.

La Fundació Els Joncs

La Fundació Privada Els Joncs és una entitat sense ànim de lucre, inscrita en el Registre de Fundacions de Catalunya amb el número 597. La van constituir l'any 1991 familiars i professionals que treballaven al Centre d'Educació Especial Mare de Déu del Carme, els quals van impulsar un centre especial de treball, després d'adquirir a Torras Hostench SA unes instal·lacions a Sarrià de Ter, al carrer Xunclà, número 20, molt a prop de l'escola.
El Centre Especial de Treball Els Joncs es va crear l'any 1995 amb la finalitat de buscar la plena integració laboral i social de nois i noies amb discapacitat intel·lectual, amb una especial preocupació per atendre els nois i noies que finalitzaven el període d'escolarització.
Des del Centre Especial de Treball, s'ofereixen serveis de neteja (d'aparcaments de comunitats de veïns i particulars, fàbriques o naus industrials), de manipulats (retractilats, encaixats, embossats o ensobrats), de copisteria i de jardineria.