Notícies

La Diputació, l'Ajuntament i la Generalitat de Girona commemoren conjuntament el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo.

Aquest migdia, la Diputació, l'Ajuntament i la Generalitat de Girona han commemorat conjuntament el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. L'acte ha comptat amb la participació de Miquel Noguer, president accidental de la Diputació; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i Fina Surina, coordinadora de l'Institut Català de les Dones.

En el decurs de l'acte s'ha llegit un manifest unitari, centrat enguany en la lluita contra la violència sexual. El contingut del manifest, redactat per la periodista Mònica Planas, ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes.

La lectura del manifest ha estat a càrrec de Dolors Reig, mestra i presidenta de l'Associació d'Amics de la Unesco de Girona. S'ha destacat que «la violència masclista no és un problema de les dones, sinó un problema de tothom, de tots i de totes». I també que no es tracta de casos aïllats ni inevitables: «Les dades [sobre violència] són alarmants, i només com a societat podem eradicar-la». S'ha remarcat també que hem de ser inflexibles. «Cal construir una societat que no toleri la violència masclista. Perquè ara l'estem tolerant. I no és un desig ni un somni: és una necessitat urgent».

A l'acte hi ha assistit una setantena de persones, entre autoritats i polítics, ciutadans i representants de la policia autonòmica i local.

Durant l'acte s'ha fet una encesa d'espelmes i un minut de silenci en record de totes les víctimes de la violència masclista.

Documentació

Manifest unitari 24/11/2017