Notícies

La Diputació de Girona, amb el poble bosnià

Foto : Jovan Divjak i Pere Vila, a Sarajevo

El president de la Diputació de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha viatjat a Bòsnia Hercegovina, on ha visitat les actuacions que s'estan duent a terme amb el suport de la Diputació.

Pere Vila ha estat al municipi de Srebrenica, on s'ha reunit amb Munira Subasic, presidenta de l'Associació de les Mares de Srebrenica, i ha visitat les obres d'un centre de l'Associació que donarà servei de formació als joves a través de programes docents de convivència i cohesió.

Així mateix, el president de la Diputació ha mantingut una trobada amb Jovan Divjak, director de l'associació L'Educació Construeix Bòsnia i Hercegovina i general bosnià que dirigí la defensa de Sarajevo durant el setge, amb qui han visitat la producció de gerds a Sarajevo que subvenciona la Diputació i gràcies a la qual s'està millorant l'ocupació dels joves i els ecosistemes secundaris.

L'Associació de les Mares de Srebrenica treballa perquè es reconegui el genocidi que van patir a Srebrenica i Kepa fa 22 anys, i per reivindicar la memòria dels caiguts en aquests tràgics fets que van tenir lloc l'11 de juliol del 1995, en què més de vuit mil persones van ser assassinades. El paper actiu de l'Associació continua viu dues dècades després recordant a les víctimes, però també treballant per crear unes estructures que els permetin desenvolupar projectes a favor de la societat civil.

L'associació L'Educació Construeix Bòsnia i Hercegovina es va crear l'any 1994 per ajudar els nens víctima d'una guerra que va comportar la destrucció de les institucions educatives i el col·lapse del sistema d'educació i de les necessitats socials en general.