Notícies

El Palau de Congressos va acollir la III Jornada de Mercats Sedentaris de Girona

Foto : El Palau de Congressos va acollir la III Jornada de Mercats Sedentaris de Girona
Ahir, dilluns 20 de novembre, el Palau de Congressos va acollir la III Jornada de Mercats Sedentaris de Girona, organitzada per la Xarxa de Mercats Sedentaris, un col·lectiu format pels ajuntaments i les associacions dels nou mercats municipals de les comarques gironines i la Diputació de Girona.

La Jornada es va iniciar amb una presentació a càrrec de Josep Antoni Frías, diputat de Promoció Econòmica. Seguidament, Nadia Fava i Romà Garrido, del grup de recerca «Arquitectura i Territori» de la UdG, van presentar la comunicació «Recorreguts i perspectives dels mercats sedentaris de la província de Girona». A continuació, es va celebrar una taula rodona amb diversos ponents i sota el títol «El model de mercat incrementa la venta». Finalment, José Hermida va protagonitzar la conferència: «L'èxit de venta. Parlar sense paraules. Com seduir l'interlocutor i potenciar les vendes».

Aquest any s'ha volgut remarcar el paper que té el mercat; la necessitat d'alimentar i d'alimentar-se de les persones que hi compren, i de la ciutadania en general. Els mercats són locomotores comercials, però també espais essencials a l'hora de transmetre valors, perquè donen visibilitat a productors locals, reben les escoles i els informen sobre els productes de temporada, s'afegeixen a les campanyes solidàries dels municipis i, de forma molt particular, recomanen productes i elaboracions als seus clients.

A la inauguració de la Jornada, Josep Antoni Frías va destacar la importància del paper que tenen els mercats i, alhora, va agrair el seu compromís, sempre vigent, de donar servei als ciutadans. També va assegurar que: «els mercats són el cor de l'activitat comercial. Podem dir que són àgores modernes, espais socials on es barregen identitats i cultures, amb els quals els vilatans se senten identificats. Són transmissors de valors, generadors d'ocupació i, per aquest motiu, podem afirmar que continuen sent una font de saviesa popular».

Per a més informació, visiteu:

www.ddgi.cat/milfulls