Notícies

Es presenta «literatura encarnada» del Festival MOT

Foto : Es presenta «literatura encarnada» del Festival MOT
M. Àngels Planas, diputada de la Diputació de Girona, ha assistit aquest matí a la presentació de la cinquena edició del Festival MOT, que se celebrarà a Girona i a Olot del 15 al 24 de març de 2018. A l'acte també han assistit Carles Ribas, tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona; Francesc Ten, director territorial de Cultura a Girona; Pep Berga, tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olot; Carme Simón i Glòria Granell, directores del Festival MOT, i Josep Ramoneda, comissari del Festival.

Amb el suport de la Diputació de Girona, l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot i l'Escola d'Humanitats de l'Ajuntament de Girona, les ciutats d'Olot i Girona organitzen cada any el MOT, un festival de literatura que es du a terme durant la primavera. El Festival pretén acostar el públic lector als escriptors, tant els de projecció nacional com els de projecció internacional, mitjançant converses, xerrades i altres activitats culturals relacionades amb la temàtica del MOT 2018.

M. Àngels Planas ha destacat aquest paper de difusió cultural que representa el MOT en afirmar que «el MOT col·labora a promoure la cultura literària a la demarcació de Girona, alhora que situa Olot i Girona en el mapa cultural català, i per això la Diputació de Girona dona suport a aquest Festival: per garantir l'acostament de la literatura de qualitat, que enriqueix la societat en general, a tots els gironins».

Cada any, el Festival dedica l'edició a una temàtica específica que va molt més enllà dels clàssics gèneres literaris. Enguany, el tema serà «literatura encarnada», que servirà com a fil conductor per oferir una programació d'actes literaris de la mà d'escriptors i intel·lectuals de referència. La literatura encarnada representa el compromís amb l'escriptura i amb l'experiència de cada escriptor. Així, les converses del MOT giraran a l'entorn d'allò més testimonial, vivencial i carnal.

També s'han confirmat els primers autors convidats de la present edició del MOT, entre els quals destaquen sobretot Mar Bosch, John Carlin, Pep Coll i Edurne Portela. Podeu consultar més informació sobre la programació i els autors al seu web.
WEB RELACIONAT festivalmot.cat
ÀMBIT
Cultura