Notícies

Es presenta la 36a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Foto : Es presenta la 36a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Josep Frías, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona; Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners, i Jordi Casassayas, membre de la Confraria de la Ratafia, han presentat avui, a la sala Ferran Agulló de la Diputació, la 36a edició de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners.

La Festa de la Ratafia posa en relleu la riquesa de productes de les comarques gironines. Enguany, la Festa comptarà amb nombroses i variades activitats relacionades amb aquest licor: el ja tradicional concurs de ratafies casolanes, tallers, concerts, presentacions de nous productes, conferències i altres actes que convertiran la capital de la Selva en el centre neuràlgic de la ratafia. Aquesta festa, iniciada el 1982, ha esdevingut un aparador nacional _i internacional de manera incipient_, on es mostra tot el que cal saber sobre aquest licor.

Entre les principals novetats d'aquesta edició destaquen la carpa del circ al pati de La Salle, on hi haurà el dissabte 11 i el diumenge 12 activitats tan diverses com circ, teatre, titelles, cançons d'autor o música, i actuacions de Marc Parrot i l'Orquesta Fireluche, entre d'altres.

Josep Frías ha destacat durant la presentació que «Aquest interès de la Diputació per promoure els productes de la terra també pren forma amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació. Enguany el segell ha reconegut l'excel·lència de la ratafia Russet, una ratafia que s'elabora de manera artesana des del 1903, seguint els mètodes tradicionals, i que és una de les marques capdavanteres del mercat». A més, el diputat Frías ha volgut subratllar aquest caràcter comunitari de la Festa, i ha afirmat que «es tracta d'un acte col·lectiu en què s'involucra tot un poble i amb el qual tothom a les comarques de Girona se sent identificat».

La Diputació dona suport a totes aquelles iniciatives que ajuden a impulsar l'economia de les comarques gironines, dinamitzen el territori i difonen els productes locals. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia s'uneixen en l'organització de la Festa de la Ratafia, que amb els anys s'ha convertit en un referent a la demarcació de Girona.

Podeu consultar més informació sobre la Festa a la seva web.