Notícies

Oberta la convocatòria de la IX edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

Foto : Oberta la convocatòria de la IX edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya obren la convocatòria de la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Els premis, que tenen com a objectiu fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre informació de tipus periodístic, es divideixen en set categories: projecte de comunicació periodística, premsa, ràdio, televisió, fotografia, informació digital i comunicació institucional. Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del projecte, que té una dotació de 2.000 euros.

Els treballs han d'haver estat publicats, emesos o difosos entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2017, i es podran presentar a la convocatòria fins al dia 10 de gener de 2018.

Igualment, s'obre la convocatòria de la tercera edició de la Beca dels Premis Carles Rahola, que té l'objectiu de fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines i que convoca l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i de la Diputació de Girona.

La Beca dels Premis Carles Rahola, que té dues modalitats: professional i universitària, està dotada amb 3.000 euros . La primera s'atorga a un projecte elaborat per periodistes col·legiats, mentre que la segona es concedeix a un estudiant universitari en el marc del projecte de final del grau o el màster que estigui cursant. En els dos casos, el projecte de la recerca ha de basar-se principalment en els recursos de l'Arxiu Municipal de Girona.

Tot i que en les dues primeres edicions la dotació de la Beca es repartia entre les dues modalitats, a partir d'aquest any seran biennals: un any es convocarà la professional i al següent, la universitària. En aquesta edició, es convoca la beca destinada als periodistes col·legiats.

Us adjuntem les bases completes dels Premis i de la Beca, que també trobareu, igual que el full d'inscripció a cada categoria dels Premis, en el web www.premiscarlesrahola.cat.