Notícies

Inauguració del nou Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià

Foto : Inauguració del nou Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià

Aquest diumenge, 5 de novembre, s'ha inaugurat el nou Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià, situat a l'edifici de l'antiga abadia. A la inauguració hi han assistit Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Àngel Posas, alcalde de Sant Miquel de Fluvià, i Ferran Roquer, president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

L'edifici del nou Ajuntament es va adquirir l'any 2007 i s'ha reformat gràcies al Pla d'Obres i Serveis de Catalunya, amb un pressupost de 81.658,16 ¿, que ha disposat d'una subvenció de 70.000,00 ¿. L'obra ha consistit en reformar part de la primera planta de l'edifici per destinar-la a oficines municipals, i també es preveu la instal·lació de l'ascensor.

L'Àrea de Presidència de la Diputació de Girona ha concedit a l'Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià aquest 2017 una subvenció de 19.101 ¿ per a l'adequació de l'entorn monumental. Aquest ajut s'ha destinant a col·locar llosa i pedra al començament del carrer Església i a soterrar la línia elèctrica de baixa tensió que hi ha davant del monestir.

L'alcalde de Sant Miquel de Fluvià, Àngel Posas, ha dit que «el nou consistori serà més ampli per poder atendre els veïns, però el més important és que complirà la normativa d'accessibilitat».

La inauguració de les obres de millora de l'Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià s'emmarquen en la voluntat de la Diputació d'arribar a la major part de les necessitats detectades. Des de la Diputació de Girona es destaca que la combinació de les polítiques socials amb les polítiques de foment només funciona si les administracions treballen en xarxa, de costat. L'acte d'ahir només és la constatació d'aquesta feina conjunta amb el municipi.

Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació, comenta que «cal que Sant Miquel de Fluvià, el municipi, l'Ajuntament i la ciutadania, ompliu de contingut i activitat aquestes instal·lacions municipals, per aprofitar aquesta obra, modesta però a l'hora plena de significat. La casa de la vila rehabilitada és més que un espai de tràmits burocràtics: esdevé el punt de partida i de referència per a tot allò que tingui a veure amb la vida del poble.