Notícies

Miquel Noguer, a la inauguració de la 56a Fira de Mostres de Girona

Foto : Miquel Noguer, a la inauguració de la 56a Fira de Mostres de Girona

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va participar divendres a la inauguració de la 56a Fira de Mostres de Girona, que estarà oberta fins a l’1 de novembre i on la Diputació té un estand dedicat al segell de qualitat agroalimentària Girona Excel•lent, de la Diputació de Girona.

A la inauguració hi van participar també Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Domènec Espadalé, president del comitè executiu de la Fundació Fira de Girona i president de la Cambra de Comerç de Girona, i hi van ser presents nombrosos representants del món polític i empresarial gironí.

Miquel Noguer va assenyalar que la Fira ha assolit “un èxit i unes dimensions que la situen com un dels grans esdeveniment del seu àmbit” i va remarcar que un 87 % dels expositors que van ser a l’edició de l’any passat tornen a ser-hi presents aquest any. El vicepresident primer de la Diputació també va destacar el fet positiu que la Fira de Mostres hagi hagut d’ampliar l’espai contractat fins a 12.876,5 m2 per poder donar cabuda a un 8 % més d’expositors.

La Fira de Mostres

La Fira acull enguany 397 expositors, un 3 % més que en l’edició anterior. Per tipologia, un 30,23 % dels expositors són del sector serveis, d’institucions i entitats, un 18,39 % corresponen al sector de l’alimentació, un 29,22 % al de la construcció i la decoració, especialment d’interiors, un 16,88 % estan dedicats  a  maquinària  i  un  5,28 %  corresponen  al  sector  del  motor.  Per procedència, un 26 % dels expositors són de la ciutat de Girona, un 47 % de la resta de la demarcació, un  21 %  de  la  resta  de  Catalunya  i  un  6 %  de  fora  de  Catalunya, uns percentatges similars als d’anys anteriors.

La Fira compta  amb  un  pressupost  de  560.000  euros  i s’espera que la visitin al voltant de 90.000 persones.