Notícies

L’estand de la Diputació de Girona a la Fira de Mostres, dedicat al Girona Excel·lent

Foto : L’estand de la Diputació de Girona a la Fira de Mostres, dedicat al Girona Excel·lent

L’estand de la Diputació de Girona a la Fira de Mostres està íntegrament dedicat al segell de qualitat agroalimentària que impulsa la Diputació, el Girona Excel·lent. L’estand, que rep el nom d’Espai Tast, exhibirà els productes que han obtingut el segell, n’oferirà tastos maridats amb cerveses, sidra i vins, i acollirà altres activitats com ara els concursos de pa de tramuntana, de botifarra de perol i el «Tast del plat favorit dels catalans - 2017, IGP Poma de Girona». Aquestes activitats, que estaran dinamitzades pel cuiner i divulgador gastronòmic Pep Nogué, seran gratuïtes i no caldrà inscriure-s’hi prèviament.

En total s’organitzaran 23 tastos, que s’aniran fent de manera continuada al llarg dels cinc dies que dura la Fira de Mostres i en els quals es podran degustar els productes que han obtingut el segell per a l’any 2016-2017.

Així mateix, per dilluns, dia 30, al matí, el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironins ha organitzat un concurs de botifarra de perol, i per dimarts, 31, el Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines n’ha organitzat un altre de pa de tramuntana.

L’Espai Tast està situat a la primera planta del Palau Firal, i obrirà del 28 d’octubre a l’1 de novembre, de 10 a 20 h.

 

Girona Excel·lent

Girona Excel·lent és el segell de qualitat agroalimentària que reconeix els millors productes de les comarques gironines. Tots els productes escollits s’elaboren al cent per cent a les comarques gironines, i han estat seleccionats mitjançant tastos a cegues pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.

 

 

Per a més informació podeu consultar el web www.gironaexcellent.cat.