Notícies

La Confederació de Dones del Món Rural es reuneix a Banyoles

Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació de Girona, va participar ahir a la tarda a la inauguració de la trobada estatal de la Confederació de Dones del Món Rural (CERES), que va tenir lloc a Banyoles. A l’acte també van assistir Dolors Rovirola, diputada al Parlament de Catalunya; Inmaculada Idáñez, presidenta de CERES i Maria Romans, vicepresidenta de CERESCAT. La trobada, que aquest any es duu a terme a la capital del Pla de l’Estany entre el 18 i el 20 d’octubre, porta per nom «La participació efectiva de les dones a la política del desenvolupament rural a l’Estat espanyol: del pla a l’acció».

Aquesta trobada té com a objectiu definir i reflexionar sobre el marc per a la igualtat d’oportunitats, real i efectiva, entre homes i dones. I es desenvolupa mitjançant activitats i conferències que presenten diferents perspectives per tal d’anar introduint canvis dirigits a la incorporació dels drets de les dones.

Entre els principals assumptes a tractar per CERES durant aquestes tres jornades destaquen les prioritats i mesures programades en el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FAEDER), d’interès per a les dones, o l’assessorament per a l’obtenció de mesures contingudes en els programes de desenvolupament rural per a emprenedoria o independència econòmica de les dones. També es durà a terme la presentació de projectes desenvolupats per dones incorporades a l’activitat agrària, així com l’intercanvi de coneixement sobre projectes innovadors.

CERES va néixer l’any 1997 per tal de reivindicar els drets laborals de les dones camperoles i per cobrir altres necessitats d’acord amb la gestió i el desenvolupament de les dones en àmbits rurals. En aquest sentit, la Diputació de Girona està plenament compromesa amb tots aquells debats i solucions que tenen a veure amb el paper de la dona en el sector rural i amb el foment de la seva implicació i integració. 

Podeu obtenir més informació sobre CERES en aquest enllaç.