Notícies

El president Pere Vila assisteix a la inauguració del Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat) a la Garrotxa

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, el director general de Turisme, Octavi Bono; el president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, i Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas, han inaugurat aquest dimecres el Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que se celebra el 18 i 19 d’octubre al Centre de Cultura i Natura Can Trona, a la Vall d’en Bas (la Garrotxa).

La voluntat de les institucions és convertir aquest Fòrum en un punt de trobada estratègic per al sector turístic i confirmar, així, la seva aposta per aquest sector. La cita, convocada per la Taula d’Ecoturisme de la Generalitat, reuneix prop de 200 professionals que, durant dos dies, podran escoltar més de 35 ponents que debatran sobre les tendències internacionals del turisme de natura, la perspectiva de l’usuari i els espais de treball en xarxa. La trobada també comptarà amb sessions participatives, sortides de camp i la presentació d’iniciatives exemplars davant els reptes de l’ecoturisme a Catalunya.

Pere Vila ha assenyalat que «la reflexió i l’anàlisi de la relació del turisme amb la natura i la sostenibilitat millora el model turístic i protegeix el territori».

El Fòrum ENS està organitzat per la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement, en col•laboració amb el portal especialitzat Escapadarural.com, encarregat de l’assistència tècnica, i amb Turisme Garrotxa, amfitrió local de l’esdeveniment. També compta amb el suport dels patronats de turisme de les diputacions de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona, així com del projecte «Tàndem».