Notícies

7a jornada de la Xarxa Gironina d'Espais d'Allotjament Empresarial «Creativitat i Networking»

La Diputació de Girona ha donat suport al Viver d'Empreses Creativoculturals i l'Espai Municipal d'Ocupació (EMO) de l'Ajuntament de Salt per organitzar la setena jornada de networking (treball en xarxa) de la Xarxa d'Espais d'Allotjament Empresarial de la demarcació de Girona, titulada «Creativitat i Networking».

La jornada va dirigida a emprenedors, comerciants i empreses de la província de Girona amb l'objectiu que puguin millorar les seves competències i incentivar els negocis entre empresaris i professionals. I pretén ser un espai de trobada on construir una xarxa de contactes i relacions professionals que desenvolupin i facin créixer els seus negocis.

Actualment, el context econòmic planteja nous reptes i nous horitzons per als emprenedors i empresaris, motiu pel qual és imprescindible incorporar estratègies creatives tant a les empreses de nova creació com a les organitzacions ja consolidades. Per aquest motiu, a la primera part de la jornada s'ha explicat com funciona el procés creatiu i s'han explorat tècniques per generar idees i resoldre problemes inèdits, en una sessió a càrrec de Carlos Ruiz Brussain, professor d'il·lustració i creativitat a l'Escola Universitària ERAM, amb una extensa trajectòria internacional.

A la segona part s'ha programat un taller pràctic de networking titulat «Quin és el teu somni?». En aquest taller s'ha treballat la capacitat de creixement i desenvolupament de les persones i les empreses participants, i s'han identificat els punts forts i les oportunitats de millora per afrontar nous reptes. La sessió ha anat a càrrec d'Ainhoa Berganza, cofundadora d'Inti Training & Coaching, llicenciada en psicologia, amb una àmplia experiència professional en l'àmbit de la formació en habilitats directives i el coaching individual i d'equips, que desenvolupa la seva activitat en empreses i universitats.

La cloenda ha anat a càrrec de Ferran Burch, regidor de Promoció de l'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament de Salt.

La jornada s'emmarca en el programa «Co-CREIX», dintre del cicle de networking que organitza la Xarxa Gironina d'Espais d'Allotjament Empresarial de la Diputació de Girona i hi poden participar projectes d'arreu del territori gironí que estiguin en fase de creació o dins els tres primers anys de vida del negoci.

El web www.ddgi.cat/vivers de la Xarxa Gironina d'Espais d'Allotjament Empresarial és un portal on els emprenedors poden trobar tot allò que els pot facilitar dur a terme la seva activitat: informació sobre locals i despatxos de lloguer, esdeveniments per a persones emprenedores, subvencions i diferents serveis repartits per la província de Girona. Per promoure el treball conjunt dels emprenedors i empresaris de la demarcació, dins del marc del programa Co-CREIX, la Diputació dona suport a l'organització d'unes jornades de formació rotatives a cada espai d'allotjament empresarial. 

Aquest pla formatiu té una mitjana de trenta-cinc assistents per sessió i està esdevenint un referent a la demarcació de Girona. El mes de juliol passat es va fer una sessió sobre networking a Forallac, i el setembre, una sessió sobre StartArt2017, a Santa Coloma de Farners.

El grup de treball de la Xarxa Gironina d'Espais d'Allotjament Empresarial està compost per les següents entitats públiques amb titularitat o encàrrec de gestió d'un viver d'empreses o d'un espai de cotreball: ajuntament de Ripoll, Agència Ripollès Desenvolupament, Ajuntament de Cassà de la Selva, Ajuntament de Vilablareix, Forallac SAM, Ajuntament de Calonge, Consorci Salines Bassegoda, Ajuntament de Besalú, Ajuntament de Santa Coloma Farners / Consell Comarcal de la Selva, Ajuntament de Celrà, Ajuntament de Salt, Ajuntament de l'Escala, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, Ajuntament de les Preses, Ajuntament de Castelló d'Empúries i Consell Comarcal del Pla de l'Estany.


WEB RELACIONADA www.ddgi.cat/vivers
ÀMBITPromoció econòmica