Notícies

El projecte ENERINVEST, entre els tres finalistes dels premis enerTIC

Ja es pot votar aquest projecte, que busca fomentar la col·laboració entre els agents del sector de les energies sostenibles mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, per contribuir al desenvolupament de nous projectes.

A mitjan setembre, la comissió d'experts de la plataforma enerTIC va avaluar els projectes presentats i va escollir els finalistes en cadascuna de les quatre categories premiades. El procés de selecció va tenir en compte criteris d'avaluació com el grau d'innovació aplicada, la usabilitat de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), l'impacte en la reducció del consum energètic i d’emissions de CO2, l'exemplaritat o aplicabilitat en altres organitzacions/entorns i l'ús de mètriques i indicadors de millora.

De totes les iniciatives presentades, el projecte ENERINVEST ¿en el qual participa la Diputació de Girona¿ ha estat nominat com un dels tres finalistes en la categoria Smart Collaboration. Aquest projecte, finançat pel programa Horizon2020 de la Comissió Europea, ha desenvolupat una eina TIC que proporciona solucions tècniques, legals i financeres per a projectes d'energia sostenible. Tota la informació es pot consultar a https://www.enerinvest.es/.

Votació dels guanyadors

Des de l'any 2013, els premis enerTIC premien els projectes tecnològics innovadors realitzats per empreses i organitzacions compromeses amb l'eficiència energètica i la sostenibilitat. El procés de les votacions de totes les categories dels premis es troba actualment obert al públic general fins al 24 de novembre, a:
http://enertic.org/Awards2017?param1=152&p_pagina=6&p_idActividad=201707000.

El nom dels guanyadors es donarà a conèixer el 12 de desembre a la cerimònia oficial de lliurament dels premis enerTIC 2017, a la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i Agenda Digital.

Tots els projectes finalistes apareixeran a la VI Guia de referència smart energy: Tecnologia per a la millora de l'eficiència energètica, que es presentarà en aquesta cerimònia.

Tota la informació dels premis enerTIC, les bases de la convocatòria i el nom dels finalistes es poden consultar a: www.enerTIC.org/awards.