Notícies

Inaugurat el curs  acadèmic 2017-2018 a la UNED

Aquest dijous, 5 d’octubre, s’ha celebrat l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2017-2018, amb l’assistència del vicepresident de la Diputació de Girona i president del Patronat del Centre Associat UNED Girona, Albert Piñeira; la directora del CA UNED, Montserrat Palma; l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i Miguel Miguens, vicerector adjunt del professorat de la UNED.

La lliçó inaugural, amb el títol «Educar a través de la sorpresa: com aprèn el cervell», va anar a càrrec del doctor en biologia, David Bueno. Va tractar sobre la gran eclosió dels coneixements en neurociència de les dues últimes dècades. Aquesta conferència va tractar dos aspectes fonamentals dels aprenentatges i del desenvolupament de les habilitats cognitives: les emocions, entre les quals cal destacar l’alegria, el plaer i la sorpresa (i, per oposició, la por), i la socialització, ja que és el principal mecanisme de recompensa i motivació que percep el cervell, el que contribueix a forjar les xarxes neurals. Tot això porta a la importància del treball cooperatiu i dels aprenentatges.

Durant l’acte es va destacar que cada inauguració de curs és una porta d’entrada al coneixement. I la universitat és un motor imprescindible de la societat del coneixement, ja que es troba a l’avantguarda dels nous reptes i horitzons.

Per a la Diputació, l’educació és fonamental. El vicepresident, Abert Piñeira, va assenyalar «som conscients que l’educació és el camí per anar endavant i ser més lliures. La nostra institució va facilitar la creació de la UNED i no ha deixat de contribuir econòmicament per a la seva continuïtat».

Així mateix, va afegir: «Creiem fermament que la UNED és necessària a l’hora de transferir el coneixement acumulat a la societat gironina. No hi ha dubte que si preparem bé les persones, el nostre futur com a societat està assegurat».