Notícies

Inaugurada la primera Fira Mediambiental del Montseny a Riells i Viabrea

Foto : Inaugurada la primera Fira Mediambiental del Montseny a Riells i Viabrea

El vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, van inaugurar el dissabte la primera Fira Mediambiental del Montseny, ECOVITA. També hi van assistir l’alcalde de Massanes, Joan Pou; l’alcalde de Cardedeu, Enric Olivé, i el regidor de Medi Ambient del municipi, Patrici Cros.

ECOVITA, la primera edició de la Fira Mediambiental del Montseny, s’ha celebrat el cap de setmana del 16 i 17 de setembre i es pretén que pugui celebrar-se cada any. Té com a objectiu principal involucrar les poblacions d’aquesta àrea geogràfica amb Riells i Viabrea. Els visitants han pogut interactuar amb els productors de proximitat i conèixer l’àmplia oferta de productes de quilòmetre zero del Montseny i rodalies.

L’edició d’ECOVITA del 2017 ha tingut com a tema central les energies netes, amb el segell de qualitat del Montseny. La fira ecològica de Riells i Viabrea és un focus d’atracció òptim per a l’activació econòmica, i enguany ha comptat amb diverses activitats: degustacions i presentació de productes de proximitat, representacions del procés de les energies netes, empreses energètiques, cotxes elèctrics, conferències i tallers, curses i teatre. Té per objecte fer difusió del sector mediambiental i posar-lo a l’abast del màxim nombre de persones.

Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació de Girona, ha destacat que «des de la institució, posem un èmfasi especial a donar suport a les fires que se celebren a la nostra demarcació, perquè sabem que dinamitzen socialment, culturalment i econòmicament el territori. Aquest suport pren una especial importància quan es tracta de fires que, com ECOVITA, incideixen en un sector tan important per al medi ambient i per a la nostra economia».