Notícies

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí - l’Estartit, guanyador del Premi Medi Ambient CILMA 2017

Foto : Autor: CILMA (DDGI) D’esquerra a dreta, Jaume Homs, alcalde de Navata; Sergi Mir, president del CILMA; Sandra B

El Premi Medi Ambient CILMA 2017 (el CILMA és el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona) l’ha guanyat l’Ajuntament de Torroella de Montgrí - l’Estartit per la seva actuació "Desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica dels sistemes costaners de la Pletera". Aquesta actuació és la que ha rebut més vots dels ciutadans, que després de visualitzar-ne els vídeos, van poder votar en línia durant 1 mes, entre el 15 de juny i el 15 de juliol, per escollir l’actuació nominada més interessant. En el marc de la celebració de l’Assemblea General del CILMA del passat 7 de setembre, es van lliurar els diplomes de participació.

El Premi Medi Ambient CILMA té com a objectiu reconèixer les actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat de les comarques gironines dutes a terme durant l’any 2016 en diferents categories: energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge. El jurat va tenir en compte diferents criteris per valorar les propostes: el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l’actuació; la comunicació i visibilitat; l’originalitat i innovació, i el cost de l’actuació. Enguany, s’hi van presentar 8 actuacions, cinc de les quals van ser nominades pel jurat i cadascuna va ser premiada amb l’elaboració i difusió d’un vídeo. 

Els ajuntaments nominats han estat guardonats també amb una invitació per a una visita tècnica a Freiburg (Alemanya) per al mes d’octubre. En aquesta ciutat,  referent europeu pel que fa a la gestió ambiental, els premiats podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals en temes d’energia, residus i mobilitat, entre d’altres.

Les actuacions nominades d’enguany han estat: en la categoria “Augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica i implementar energies renovables”, l’Ajuntament de Navata amb la “Instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa tèrmica”; i l’Ajuntament d’Arbúcies amb l’actuació “Construcció d’una xarxa de calor de biomassa per cobrir les necessitats tèrmiques de diversos edificis públics i desplegament d’un projecte forestal del sector primari local”. En la categoria “Prevenir els residus i fomentar la economia circular” l’Ajuntament de Navata, amb “Optimització i reducció dels residus de la fracció verda i els voluminosos de fusta”. En la categoria d”Estalviar i millorar la qualitat de l’aigua”, l’Ajuntament de Bescanó, amb la “Promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua per al municipi de Bescanó partint del projecte LIFE Miniaqua”.