Notícies

Un concert de l’Orquestra del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona inaugura el curs 2017-2018

Foto : Un concert de l’Orquestra del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Giro

El Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona va inaugurar oficialment el curs  2017-2018 aquest diumenge amb un concert a l’Auditori de La Mercè de l’Orquestra del  Conservatori, sota la direcció d’Alfred Cots i Lluís Caballeria. El concert va comptar amb la col•laboració especial d’una desena d’exalumnes que actualment estan estudiant i desenvolupant les seves trajectòries professionals en ciutats d’arreu d’Europa, tal com va recordar el diputat de Cultura, Albert Piñeira, en el seu discurs inaugural. En un auditori completament ple, Albert Piñeira va posar també en valor la rellevància de la tasca formativa del Conservatori i l’extens programa d’activitats que des de fa anys s’està duent a terme, amb concerts com aquest i moltes altres activitats  que es programaran al llarg del curs. El centre continua, amb aquest concert inaugural, celebrant el 75è aniversari de la seva fundació, i també ho fa amb l’exposició que ja es pot visitar a la biblioteca del centre, on es poden trobar curiositats i objectes sorprenents a l’entorn de la història del Conservatori.

Entre les activitats previstes per a aquest curs, el Conservatori compta presentar, una vegada més, una temporada de concerts que començarà a principis del 2018 i que tornarà a posar sobre l’escenari l’alt nivell interpretatiu dels seus professors. En aquesta línia, el Conservatori també té present els infants i la creació de nous públics. És per això que presentarà un cicle de concerts familiars, que aquest any també s’inclouran, en part, dins la programació de l’Auditori de Girona. 

Fent èmfasi en el principal objectiu del Conservatori de Girona, que és la formació dels seus alumnes (que, com cada any, són més de 500), bona  part de les activitats programades aniran adreçades a completar la seva formació. A més de les classes habituals, tindran l’oportunitat de rebre classes magistrals de professors de prestigi convidats. D’altra banda, els intercanvis amb altres centres del país i de diferents punts d’Europa són una altra forma d’enriquir els coneixements dels estudiants, alhora que els ajuden a créixer com a persones en interactuar amb altres joves amb les mateixes inquietuds.