Notícies

Amagat, Granell, Pons, Coris i Vives, premis «Girona és esport 2017»

Foto : Amagat, Granell, Pons, Coris i Vives, premis «Girona és esport 2017»

La candidatura dels quatre jugadors gironins del Girona FC, formada per Eloi Amagat, Àlex Granell, Pere Pons i Sebas Coris, i la jugadora d’hoquei patins Laia Vives van ser guardonats ahir com a millors esportistes absoluts de la temporada 2016-2017 de les comarques de Girona, en el transcurs de la gal·la «Girona és esport 2017», celebrada al Centre Cultural La Mercè de la capital gironina. El jurat dels guardons també va reconèixer els mèrits dels joves esportistes Guillem Bosch (esquí), Ariadna Garrasino (patinatge) i Jana Guardiola (gimnàstica). Un dels moments més emocionants de la gal·la va ser el de l’elecció del millor tècnic, en què es va produir un triple empat que va permetre que compartissin premi Eric Surís (Uni Girona), Ester Fàbrega i Ricard Planiol (CPA Olot) i Xavier García (CH Palafrugell). El Girona FC es va endur el guardó a millor equip; el Salt Gimnàstic, al de millor club.

L’acte de lliurament va comptar amb l’assistència de Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació de Girona; Isabel Muradàs, tinenta d’alcaldia i regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona; Papi Guardiola, director dels premis, i de nombrosos esportistes i persones vinculades al món de l’esport.

 

Premi «Diputació de Girona» a Joan Martínez

Aquest any el premi especial «Girona és esport - Diputació de Girona» va ser per a Joan Martínez, que, acompanyat de la seva família i d’un bon nombre dels aixecadors que ell ha entrenat, va recollir un guardó que li reconeix la feina feta durant més de seixanta anys en benefici de l’esport de l’halterofília i del GEiEG, entitat a la qual ha estat lligat sempre.

 

Girona FC, CH Palafrugell i Escacs Olot, premis «Excel·lent»

Ahir també es varen entregar per primera vegada els guardons «Excel·lent» de l’esport gironí, que s’atorguen a tots aquells equips de categoria sènior que hagin aconseguit l’ascens a la màxima divisió del seu esport, fet que la temporada passada varen assolir el Girona FC, el CH Palafrugell i el Club Escacs Olot. 

 

Premi «Ajuntament de Girona» a Eva Ribas

El premi «Ajuntament de Girona al millor directiu de la temporada» va ser per a la presidenta del Club Bàsquet Quart, Eva Ribas. El jurat ha valorat la tasca feta des del club per mantenir el bàsquet de la categoria EBA cada temporada, alhora que s’impulsa el bàsquet de formació.

 

Premis «Comarcals»

La gal·la d’ahir també va servir per lliurar els premis «Comarcals», amb els quals es dona rellevància a la tasca esportiva dels esportistes i els clubs de cada territori, tot i que en aquest apartat els premis no han de tenir incidència directa amb la temporada en curs.

Els premiats d’aquest any varen ser l’atleta Eduard Hernández (el Baix Empordà), el CF Puigcerdà (la Cerdanya), l’àrbitre Xevi Buch (la Garrotxa), l’entitat Fem a Quart (el Gironès), l’atleta Jonathan Romeo (la Selva), el directiu Josep Vilà (el Pla de l’Estany) i l’equip Yayoma Oncoswim (el Ripollès). Enguany, el premi «Alt Empordà» va quedar desert.

Els premis «Girona és esport» compten amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, L’Esportiu, Diari de Girona, Televisió de Girona, Montepío Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Federació Catalana de Patinatge, Federació Catalana de  Bàsquet, Federació Catalana d’Handbol, EUSES, Universitat de Girona, GEiEG, Viatges Plaimont, Garatge Andreu, els vuit consells esportius de les comarques de Girona i diferents ajuntaments.