Notícies

Pere Vila signa un acord per impulsar el Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya 

Foto : Pere Vila signa un acord per impulsar el Sistema d'Informació i Intel·ligència Turística

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha signat aquest matí un acord per a la creació del Sistema d’Informació i Intel·ligència Turística de Catalunya (SIITC). Es tracta d’un sistema propi de generació de coneixement turístic que reforçarà encara més la posició de lideratge de la destinació turística catalana, ja que ajudarà a definir millor el model turístic de Catalunya i permetrà a les empreses millorar-ne la competitivitat.

Aquest nou sistema, pioner a l’Estat, concentrarà en una plataforma de dades la major part de la recerca turística del país, ja que incorporarà les dades existents i generarà nous indicadors a partir de la informació disponible. D’aquesta manera posarà el coneixement generat a l’abast de tothom. La signatura de l’acord, que ha tingut lloc al Palau Robert de Barcelona, ha comptat amb la presència del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio. Aquest acord ha tingut el suport de deu universitats catalanes (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra – Tecnocampus de Mataró, Universitat Ramon Llull i el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya), de l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona, la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (Confecat), l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

La Diputació de Girona, mitjançant el Patronat de Turisme de la Costa Brava, dóna suport a aquesta iniciativa que serà de gran valor per definir millor el model turístic català.