Notícies

Signatura del Pacte per a la Reforma Horària

Aquest dilluns, 17 de juliol, ha tingut lloc al Palau de la Generalitat la signatura del Pacte per a la Reforma Horària, que implicarà els principals responsables d’institucions i actors socials i de la ciutadania en la consecució dels objectius marcats.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat l’acte de signatura del Pacte per a la Reforma Horària, un compromís per assolir el que s’anomena Objectiu 2025, que ha de permetre que en els propers anys Catalunya s’equipari amb una sèrie d’indicadors europeus, amb la finalitat que les persones puguin viure amb uns horaris més racionals i saludables.

En representació de la Diputació de Girona hi ha assistit el vicepresident Fermí Santamaria. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha signat en nom del Govern el Pacte per a la Reforma Horària, i hi han pres part els representants de les diferents institucions i organitzacions que han participat en els treballs del Consell Assessor per a la Reforma Horària, que també han signat l’acord. El president ha clos l’acte amb un parlament. El secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons; el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Miquel Gamisans; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa, també hi han assistit juntament amb les 110 entitats i institucions.

El Pacte per a la Reforma Horària pretén assolir l’any 2025 l’objectiu principal de recuperar les dues hores desfasades en relació amb la major part de la resta del món, per afavorir models horaris més eficients i flexibles per atendre noves necessitats socials.

Els promotors d’aquesta iniciativa treballen en la tasca de sensibilització i promoció dels canvis horaris que s’ajustin als usos estandarditzats europeus i generalitzats arreu del món. Aquests canvis requereixen un procés de concertació social generalitzada en àmbits com el treball, l’educació, el comerç, l’oci, la mobilitat, els serveis públics, etc.


Més informació: