Notícies

Inauguració de l’exposició «El tren de la modernitat» a Sant Feliu de Guíxols

Foto : Inauguraci&oacute; de l&rsquo;exposici&oacute; &laquo;El tren de la modernitat&raquo; a Sant Feliu de Gu&iacute;xols<

Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cooperació Local, va participar ahir a la inauguració a Sant Feliu de Guíxols de l’exposició itinerant «El tren de la modernitat, 125 anys del ferrocarril entre Girona i Sant Feliu de Guíxols» (1892-2017). És una mostra amb què els municipis de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Quart, Llambilles i Girona commemoren la construcció d’una via de ferrocarril, que actualment és una via verda cicloturística.

Per a l’exposició, INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, ha cedit tres fotografies del fons Consorci Vies Verdes de Girona. Es tracta de tres imatges captades per Àngel Vilà durant els mesos de març i abril del 2001.

L’acte d’inauguració va comptar també amb l’assistència de Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Ignasi Griñon, president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines, i d’un nombrós públic. Durant l’acte, Fermí Santamaria va destacar que els llaços que va establir la línia fèrria, reconvertida en via verda, són encara presents avui dia.

La mostra es pot visitar a l’antic hospital de Sant Feliu de Guíxols, fins al 24 de setembre, en un horari continuat de dilluns a diumenge (laborables, d’11 a 13 h i de 18 a 20 h, i festius, d’11 a 14 h i de 18 a 21h).

 

Tot seguit l’exposició es podrà visitar als municipis següents:

Castell – Platja d’Aro: del 30 de setembre al 22 d’octubre de 2017, a l’espai cultural Antic Casino

Santa Cristina d’Aro: del 27 d’octubre al 26 de novembre de 2017, a la sala d’exposicions de La Caixa

Llagostera: de l’1 de desembre al 31 de desembre de 2017, al local social de La Caixa

Cassà de la Selva: del 4 de gener al 4 de febrer de 2018, a la sala d’exposicions de Can Trinxeria

Llambilles: del 9 de febrer al 4 de març de 2018, a la sala de l’ajuntament

Quart: del 9 de març al 8 d’abril de 2018, a la sala d’exposicions temporals del  Museu de la Terrissa de Quart

Girona: del 13 d’abril al 16 de setembre de 2018, a la sala d’exposicions del  Museu d’Història de la Ciutat de la Girona