Notícies

El programa «Beenergi» de la Diputació de Girona, finalista a Brussel·les al Premi d’Energia Sostenible de la Unió Europea 

Foto : El programa «Beenergi» de la Diputació de Girona, finalista a Brussel·les al Premi d’

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, i l’equip que conforma el programa «Beenergi» van assistir ahir a Brussel·les a la gala de lliurament dels Premis d’Energia Sostenible de la Unió Europea, on el programa gironí va quedar finalista en la categoria de sector públic juntament amb un programa romanès de rehabilitació termal de Bucarest. El guanyador va ser el programa suec «Cèlsius», d’intercanvi de coneixement sobre calefacció i refrigeració.

Els Premis han distingit les millors iniciatives comunitàries en l’àmbit de l’eficiència energètica i les energies renovables amb l’objectiu de posar en relleu noves maneres de perfilar el futur energètic d’Europa. S’han atorgat en quatre categories: sector públic, empreses, consumidor i illes energètiques

Podeu veure el vídeo informatiu realitzat per la comissió sobre el programa «Beenergi»  aquí: (http://eusew.eu/awards-public-vote)

«Beenergi», un projecte reeixit

Amb el seus dos anys d’existència, «Beenergi» ha impulsat la mobilització d’inversions en eficiència i estalvi energètics per a més d’una setantena de municipis gironins. Mesures innovadores com la compra agrupada han permès simplificar procediments administratius i fer finançables fins i tot aquelles inversions sostenibles dels municipis més petits. Gràcies a aquestes actuacions a l’enllumenat públic i als edificis municipals s’aconseguirà estalviar 5.569 tones d’emissions de CO2 i 1,5 M€ anuals a les comarques gironines. El programa també dedica esforços a la capacitació de les PIME locals relacionades amb la instal·lació i manteniment de sistemes energèticament sostenibles i al foment de l’ús i gestió de la biomassa local per reduir el risc d’incendis forestals i crear llocs de treball verds.

La Diputació de Girona se suma a la Setmana de l’Energia 2017

La Diputació de Girona celebra, del 19 al 25 de juny, la Setmana de l’Energia 2017, que té lloc en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Diputació de Girona, CILMA, l’Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida, constituïda amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la societat en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica. La Setmana és una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació amb l’estalvi i l’eficiència energètica, i impulsar la transició energètica entre la població per caminar cap a un nou model d’energia neta i de consum energètic responsable en línia amb els objectius europeus.

A les comarques de Girona, durant els mesos juny i juliol —algunes activitats ja es van iniciar durant el mes de maig—, tindran lloc un seguit de visites comentades a edificis municipals i enllumenats públics que s’han programat amb l’objectiu d’informar sobre quines accions s’han portat a terme per millorar l’estalvi i l’eficiència energètica dels municipis. Els destinataris de les visites seran, principalment, els usuaris dels edificis municipals, però també estaran obertes a la ciutadania i a la resta de municipis. Les trobades seran dinamitzades pel tècnic/a municipal, enginyer/a o responsable de l’empresa, que també comptaran amb el suport de l’equip tècnic de la Diputació de Girona.  

La Setmana, que porta per lema «Els municipis tenim energia per actuar!», compta amb la participació d’Avinyonet de Puigventós, Besalú, Bolvir, Breda, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Espolla, Figueres, Fornells de la Selva, Ger, la Vall d’en Bas, Maçanet de la Selva, Ordis, Palafrugell, Palau-saverdera, Pont de Molins, Puigcerdà, Riudellots de la Selva, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Santa Coloma de Farners, Sarrià de Ter, Setcases, Sils, Torroella de Montgrí - l’Estartit, Ventalló, Vidreres i el Consell Comarcal de la Selva.