Notícies

«ENERINVEST», projecte europeu en el qual  participa la Diputació, organitza el seu primer esdeveniment col·lectiu 

Foto : Foto: Deloitte/ENERINVEST

El projecte europeu «ENERINVEST» (Spanish Sustainable Energy Financing Platform), en el qual participa la Diputació de Girona juntament amb vuit socis més, celebrarà, el proper dimecres 14 de juny, el seu primer esdeveniment col·lectiu al Pati Manning de Barcelona. La trobada inclourà taules de debat i té com a finalitat facilitar i fomentar l’intercanvi d’informació sobre projectes d’energia sostenible (experiències d’èxit, documentació, dades tècniques i econòmiques, tecnologies i la llei aplicable). Fins al proper 9 de juny els interessats a participar en l’esdeveniment poden formalitzar la inscripció per mitjà de  l’enllaç següent: http://bit.ly/2pKbKMT

La jornada es dividirà en dues parts, durant la primera es portaran a terme set presentacions ràpides i dinàmiques sobre projectes d’energia sostenible reeixits i representatius en l’àmbit estatal. Després d’aquestes flash expositions, en la segona part, els assistents es repartiran entre cinc activitats en grup dirigides per experts en  projectes d’energia sostenible, que n’identificaran limitacions concretes. A partir de la participació dels assistents es buscaran solucions col·lectives als problemes o qüestions detectades durant el desenvolupament de l’activitat per, finalment, compartir les conclusions assolides al ple final, que clourà l’esdeveniment. 

Pel que fa a les flash expositions, se’n presentaran tres d’executades des del sector públic i tres d’executades des del sector privat. Quant a les primeres, es tracta del programa «Beenergi» de la Diputació de Girona, que mobilitza inversions innovadores sostenibles a les comarques gironines; del projecte estratègic «Rubí Brilla», que realitza actuacions des de les perspectives industrial, municipal, comercial i internacional, i de la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona de producció i comercialització d’energia verda i local des del sector públic. Pel que fa a les iniciatives executades des del sector privat, són: el complex ecoturístic Mar de Fulles, a la Vall d’Uixó (València), que va finançar col·lectivament el seu autoabastiment amb energia solar fotovoltaica per mitjà de la plataforma ECrowd! Invest; el cas de substitució de calderes de gasoil per calderes de biomassa a La Casona de León executat pel Grup ESEN a Castella i Lleó, que fa possible estalvis energètics per a 290 veïns, i la rehabilitació energètica integral en dos edificis d’oficines de la immobiliària Torre Rioja que, combinant fonts d’energia renovable i integrant solucions innovadores, ha aconseguit esdevenir un dels edificis d’oficines més eficients de  Madrid, i ha obtingut reconeixements i premis tant a escala nacional com a escala internacional.

En relació amb les activitats que es desenvoluparan durant la segona part de la jornada, els inscrits podran indicar la preferència de participació a les diferents propostes en el moment de formalitzar la inscripció. Les opcions són les següents:

1. Rehabilitació d’edificis

2. Sistemes HVAC (heating, ventilating and air conditioning) - calderes, màquines d’expansió directa i fred industrial, energia solar tèrmica, millora sistema distribució, i producció de calor industrial

3. Il·luminació i equips i instal·lacions elèctriques

4. Monitorització d’instal·lacions, comptabilització de consums i gestió energètica

5. Instal·lacions de producció elèctrica sostenible i projectes que suposin una innovació tecnològica

A més, durant l’acte es presentarà públicament l’aplicació electrònica ENERINTOOL, del projecte «ENERINVEST». L’aplicació servirà per assessorar els usuaris sobre els aspectes tècnics, legals i financers d’aquests tipus de projectes i també els facilitarà trobar el finançament més adequat. Així mateix, permetrà als finançadors arribar a un ventall més ampli de projectes del seu interès en els quals invertir.