Notícies

Inaugurada l’exposició «Disset mirades a dotze mesos»

Pere Vila, president de la Diputació de Girona, i Joan Ventura, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, han inaugurat l’exposició «Disset mirades a dotze mesos» aquest dimecres, 17 de maig, a la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’exposició mostra una selecció de les fotografies presentades a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra aplega algunes de les 148 fotografies que es van presentar a la categoria que premia la millor imatge de premsa.

L’exposició està integrada per vint-i-quatre imatges seleccionades d’entre els 43 treballs (molts dels quals són sèries) presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels Premis Carles Rahola. Disset professionals, cadascun dels quals amb la seva particular mirada, aconsegueixen fer reviure alguns dels fets destacats de l’any 2016, però també permeten descobrir moments aparentment insignificants, que podrien haver-se perdut en el dia a dia si no fos perquè un fotoperiodista va fixar-s’hi.

Al costat de l’èpica de la lluita d’un membre de l’ADF (agrupacions de defensa forestal)  contra les flames d’un incendi hi trobem trossets de vida a les Fires de Girona. Podem passar de la brutalitat d’un accident a l’N-II a la placidesa dels Aiguamolls de l’Empordà; de la intensitat del gest musical al neguit dels qui esperen aconseguir un habitatge; del color de les festes populars i la plasticitat del circ a l’emoció continguda de la família Ribas de Can Ventós. Una vegada més, les fotos van molt més enllà de la imatge: ens transmeten emocions, ens evoquen sensacions i ens fan reflexionar.

«Disset mirades a dotze mesos» inclou fotos de Martí Artalejo, Borja Balsera, Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Carles Colomer, Martí Dacosta, Pere Duran,   Toni Ferragut, Jordi Mestre, Carles Palacio, Xavier Pi, Aniol Resclosa, Àngel Reynal, Jordi Ribot, Glòria Sánchez, i Lluís Serrat. La mostra es podrà visitar fins al 30 de juny, i després, passarà a integrar-se al programa d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona. 

Les institucions, associacions i entitats gironines que vulguin acollir-la poden sol·licitar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.