Notícies

Pere Vila assisteix a la Convenció Nacional d’Alcaldes de Catalunya, a Girona

El passat 12 de maig Girona va acollir la Convenció Nacional d’Alcaldes de Catalunya, organitzada per alcaldes.eu, amb la col·laboració de diverses entitats col·laboradores. Hi va assistir Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Rosa Maria Perelló, vicepresidenta de la Diputació de Lleida; Joan Olivella, diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, i Xavier Roca, director d’alcaldes.eu, a més d’altres representants d’institucions públiques catalanes.

Amb el tema «Transparència, participació, proximitat», la Convenció va recollir i traslladar als assistents coneixements, aprenentatges i experiències de lideratge i de bon govern. Els enfocaments van ser variats: la visió dels pobles més petits, la de les diputacions, la dels àmbits supramunicipals i, també, la visió dels exalcaldes, així com del Govern de la Generalitat.

En el decurs de la jornada, representants de les quatre diputacions catalanes van donar la seva visió sobre «Proximitat, participació i transparència». Pere Vila i Mercè Conesa, acompanyats per Rosa Perelló i Joan Olivella, van declarar-se partidaris dels governs oberts i participatius. Moderats per Eduard Berraondo, els ponents van concretar projectes que estan desenvolupant a les respectives institucions per promoure la transparència i la participació.

Durant els parlaments, el president de la Diputació de Girona va reivindicar la feina conjunta de les quatre diputacions a l’hora d’afrontar problemes comuns, i va explicar que «no tot es resol amb suport econòmic als municipis, sinó que també és necessari l’ajut infraestructural i el del personal tècnic especialitzat, que col·labora en fer més transparents els procediments administratius». Pere Vila també va destacar que «els processos participatius són una pràctica que anirà a més, tot i que per implementar-los caldrà que hi hagi un debat profund als municipis».