Notícies

Inauguració de Temps de Flors, que enguany està dedicat a la crisi dels refugiats

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

Les escales de la catedral han tornat a ser l’escenari protagonista de la inauguració de Girona, Temps de Flors, que aquest 2017 en celebra la 62a edició. Dissabte passat Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona, i Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, van presidir l’acte d’obertura d’aquest esdeveniment, que s’estendrà fins al 21 de maig. 

En aquesta edició Temps de Flors inclou una mirada a la crisi dels refugiats. Artistes i creadors de Girona han elaborat diferents projectes vinculats a la campanya unitària a favor de l’acollida de refugiats, «Casa nostra, casa vostra», amb l’objectiu de fer visible el problema actual i oferir al visitant un espai on pugui descobrir propostes que reflecteixen els valors de l’hospitalitat i el respecte als drets humans, i que promouen la cerca d’una solució a aquesta problemàtica. 

Alguns dels espais que es recomanen als visitants són Sant Pere de Galligants i Sant Nicolau, la plaça dels Jurats, els Banys Àrabs, la casa Lleó Avinay o la catedral, entre d’altres. 

Temps de Flors a la Diputació 

El pati de Can Forn de la Diputació de Girona forma part del recorregut de Temps de Flors amb una instal•lació floral, que porta per nom «Narcís infinit», i que té el número 33 de l’itinerari. Aquest muntatge està inspirat en la versió d’Ovidi de la figura mitològica de Narcís. El disseny es compon a partir d’una estructura de forma romboide amb miralls al seu interior, els quals reflecteixen infinitament els narcisos que es troben al seu interior. Es tracta d’un pati dins d’un pati que pretén representar un tros de la natura, que es multiplicarà atrapat en el seu propi reflex. 

La Diputació també ha programat el Pati Cultural, que tindrà lloc del 13 al 19 de maig. Es tracta d’un cicle de concerts que l’ens organitza cada any de manera conjunta amb el Conservatori de Música Isaac Albéniz durant Girona, Temps de Flors. Alhora, els assistents als concerts podran visitar l’exposició fotogràfica «Camins», de Rafel Bosch, al claustre de la Diputació. 

Girona, Temps de Flors

La mostra va néixer fa 63 anys, quan es va organitzar el I Concurso Exposición Provincial de Flores, que era un concurs de rams de flors i de plantes que s’estenia al llarg d’una setmana. Després de la postguerra, la ciutat va apostar per la recuperació d’espais d’oci i de retrobament social, i la bona resposta dels gironins va empènyer els organitzadors a continuar apostant pel projecte. D’aquesta manera, la iniciativa va anar creixent, tant pel que fa a l’espai com a la implicació dels ciutadans i del teixit social de la ciutat. 

Girona, Temps de Flors és una oportunitat que tenen els habitants de la ciutat de redescobrir el lloc on viuen, i també ho és per a tots aquells que visiten Girona aquests dies i coneixen la ciutat en un ambient festiu i de celebració especial.