Notícies

Ramaders del sector lleter de les comarques gironines visiten l’estació de vacum de Monells

Foto : Ramaders del sector lleter de les comarques gironines visiten l’estació de vacum de Monells

Una quarantena de ramaders del sector lleter han visitat avui l’Estació de Vacum de Monells (EVAM) per conèixer de prop els últims avenços tècnics en què s’està treballant a la granja, que se centren en la  millora del benestar animal i de la producció i qualitat lletera.

També hi han assistit Carles Salgas, diputat de SEMEGA; Josep Maria Monfort, director general de l’IRTA; Jordi Riembau, president de Llet Nostra, i Marc Xifra, president de l’AFRIGI (Associació de Frisona de Girona).

L’EVAM

El projecte de la granja, EVAM, s’inicià formalment a mitjan 2014 amb la signatura d’un acord de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’IRTA per al traspàs de la gestió de la finca agroramadera Camps i Armet de Monells i la construcció de l’Estació de Vacum de Monells. 

L’EVAM és una eina al servei del sector i de la societat catalana, una plataforma de recerca, experimentació i transferència, única a Catalunya i al sud d’Europa, que pretén assolir 3 reptes paral·lels:  

· La recerca  orientada a la generació de nou coneixement que ajudi a resoldre els reptes tecnològics i d’innovació del sector.

· La transferència de resultats per contribuir a millorar la  competitivitat del sector cercant una major eficiència en la producció i en la salut i el benestar dels animals,  la qualitat i valor diferencial i afegit dels productes i derivats làctics.

·Donar a conèixer a la ciutadania el procés de producció de la llet i el seu tractament fins al consum, mitjançant la implementació d’accions proactives de divulgació i interpretació.