Notícies

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona celebra el Dia Internacional de l'Art amb la realització de diverses activitats

Foto : INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona celebra el Dia Internacional de l'Art amb la realitzaci&

Antecedents

L’efemèride commemora el naixement d’un dels artistes més emblemàtics i multidisciplinaris del Renaixement, Leonardo da Vinci, el 15 d’abril de 1452. L’any 2011, la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) declarava la data, 15 d’abril, com el Dia Internacional de l’Art amb el propòsit d’apropar el món de les arts visuals als ciutadans. Aquesta efemèride internacional es rememora a diverses ciutats i països, però a Catalunya només se celebra, i cada any amb més intensitat, a Girona.

Amb aquesta mateixa intenció, neix la proposta que convida diferents agents artístics (institucions, associacions, col·lectius i artistes) a desplegar una programació multidisciplinària d’activitats. Amb la finalitat comuna d’omplir els carrers del territori d’art i de cultura en aquesta gran festa mundial, s’organitza un ampli i divers programa d’activitats, gratuïtes i aptes per a tots els públics, com itineraris d’art, propostes gastronòmiques, projeccions, xerrades, exposicions, jocs.

Aquesta iniciativa és promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb entitats, associacions, institucions i artistes de Girona i comarques i compta amb el suport de la Diputació de Girona i dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya.

Aquest any ha tingut lloc els dies 8 i 9 d’abril.

INSPAI, Centre de la Imatge

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, des de fa tres edicions, col·labora en les activitats del Dia Internacional de l’Art.

A Torroella de Montgrí:

Inauguració i visita guiada de l’exposició «Mentawai, progrés o retrocés?»  de Marina Calahorra, guanyadora de la XIV edició de Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines. Organitzada per INSPAI, en col·laboració amb els Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí i el Museu de la Mediterrània. La mostra s’inaugura en el marc del Festival Mirades que organitza l’associació dels Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí. L'acte va tenir lloc el passat dissabte 8 d'abril al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i va comptar amb la presència de Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània; Vicenç Rovira, l’Associació Amics de la Fotografia; Agnès Fàbregas, coordinadora territorial de Joventut a Girona i Josep M. Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí.

Títol: Mentawai, progrés o retrocés
Autora: Marina Calahorra
Ressenya: Guanyadora de la XIV edició de Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, organitzada per INSPAI, l’exposició està formada per trenta  fotografies que configuren un reportatge que mostra el canvi de vida que ha experimentat recentment una tribu indígena, els mentawai, arran de la presència d’un grup islàmic a l’illa on habiten, a l’oest d’Indonèsia.

Informació de l’autora

L’autora. Marina Calahorra va néixer a Girona l’any 1988. A partir de l’any 2012 es va començar a interessar per la fotografia, motiu pel qual va estudiar un postgrau de fotoperiodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Va treballar a Madrid com a fotògrafa freelance en manifestacions i altres esdeveniments, al mateix temps que també va començar a treballar en projectes de llarg recorregut, en els quals s’ha centrat aquests últims anys i que l’han portat a viatjar per Europa, l’Amèrica del Sud i l’Àsia.
 
El seu treball ha estat publicat en mitjans nacionals i internacionals, i actualment col·labora amb l’agència Getty Images.

(Per a més informació: www.marinacalahorra.com)