Notícies

El MOT 2017 fa ple el primer dia del Festival

Foto : D’esquerra a dreta, Narcís Casassa, Albert Piñeira i Josep Maria Corominas. Fotografia: MOT 2017.

El MOT 2017 va arrencar ahir amb una gran expectació a la sala La Carbonera d’Olot. En l’acte d’obertura del Festival, Sergi Belbel, Josep Maria Mestres i Mita Casacuberta van mantenir una conversa al voltant del tema «El soroll del passat» i, a continuació, Almudena Grandes i Anna M. Garcia van dialogar sobre la Guerra Civil. Hi van ser presents, Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura; Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i diputat, i Narcís Casassa, cap de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Girona.

En el decurs de l’acte d’obertura, Albert Piñeira va subratllar la qualitat de la programació d’enguany, «que inclou escriptors de primer ordre amb els quals els espectadors podran reflexionar sobre l’ofici d’escriure el passat —el leitmotiv que ha marcat el cartell de propostes d’aquesta edició». El vicepresident també va posar en relleu la tasca que el MOT porta a terme a l’hora de promoure la cultura literària a la demarcació de Girona: «aquesta trobada situa Olot i Girona en el mapa cultural català, motiu pel que la Diputació roman al costat d’aquest Festival i li ofereix suport per garantir l’acostament de la literatura de qualitat als gironins».  

El MOT, que se celebra a Olot i a Girona, oferirà aquest cap de setmana al municipi garrotxí set converses literàries, tres espectacles i el verMOT, una taula rodona en un format més distès, que tindrà lloc el dissabte 25 al migdia. La setmana següent el Festival reprendrà el seu programa d’activitats literàries els dies 30 i 31 de març i l’1 d’abril a Girona.