Notícies

Empuriabrava, la marina residencial més gran d’Europa, celebra cinquanta anys amb més d’un centenar d’actes i repensant la reconversió de la destinació

Avui, 16 de març, els vicepresidents del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip i Jaume Dulsat; l’alcalde de Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Salvi Güell, i Roser Vitalla, regidora de Platges, Canals i 50 aniversari d’Empuriabrava, presenten d’una banda la programació d’actes commemoratius, més d’un centenar, entre institucionals, fires i jornades gastronòmiques; celebració d’esdeveniments esportius; concerts i espectacles festius, a proposta d’un procés participatiu dut a terme entre l’ajuntament i els veïns de la marina. D’altra banda, s’introdueix replantejar el futur d’una marina amb clara vocació turística com Empuriabrava i com vincular més la marina amb el seu entorn natural i patrimonial a fi de reconvertir-la en una destinació sostenible de referència dins la marca Costa Brava.

 

La programació de l’aniversari, que es pot consultar a www.empuriabrava50.cat, s’ha ordenat a través de les quatre estacions de l’any que coincideixen amb els quatre grans moments de la història d’Empuriabrava. L’hivern, amb la visió i la planificació de la marina; la primavera, el naixement i els primers anys d’Empuriabrava, anys 60 i 70; l’estiu, amb el boom turístic i les nits d’Empuriabrava, anys 80 i 90. I finalment, la tardor, amb la desestacionalització i l’aposta per el turisme esportiu i natural, dels 2000 fins a l’actualitat.

Entre les més de cent activitats previstes en destaquen les següents:

- L’exposició “50 anys d’Empuriabrava”

 

- “Empuriabrava, nit d’estrelles” amb els restaurants d’estrella Michelin de la Badia de Roses

 

- Les jornades gastronòmiques “BravaTast”

 

- Els actes populars i institucionals dels 50 anys, el dia 26 de juny

 

-  El mapping dels 50 anys d’Empuriabrava al Club Nàutic

 

- La cercavila amb els Comediants i les entitats del municipi

 

-  El piromusical dels 50 anys

 

- La festa remember “The Empuriabrava nights”

 

- El concert popular dels 50 anys a la platja amb The Original Blues Brothers

 

-  El 1r Festival Nautic Jazz

 

- El campionat de Catalunya de volei platja

 

-  La jornada professional sobre el futur de les marines residencials i les destinacions turístiques.

 

A part de la celebració i el record d’aquests anys, es vol aprofitar l’efemèride per a replantejar el futur d’Empuriabrava, la marina residencial més gran d’Europa. És un dels ports més segurs del món i compta amb més de 5.000 amarradors i 23 canals de quilòmetres navegables. Amb un parc immobiliari de 14.000 cases, pisos i apartaments. A l’estiu la seva població arriba a les 75.000 persones.

 

Des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries-Empuriabrava, i en paraules de Salvi Güell, alcalde del municipi, «es vol aprofitar aquesta efemèride per rellançar la destinació i marcar les línies estratègiques de futur en l’àmbit turístic». Entre les actuacions que s’impulsen, hi ha la programació d’una jornada professionals que es realitzarà el 4 d’octubre, organitzada conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb el títol “Nous reptes del model de turisme sostenible a la Costa Brava. El futur de les marines”. La jornada s’adreçarà a professionals del sector turístic i se centrarà en diverses línies: ordenació de territori i urbanisme; protecció dels espais naturals; definició i estratègia turística, plans de millora, entre altres.

 

Els vicepresidents del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip i Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme, manifesta que «l’actual indústria turística gironina té el deure de desenvolupar-se de manera equilibrada i responsable, i apostar per nous mercats i intentar crear nous productes i serveis turístics per reposicionar la nostra marca i mantenir la competitivitat en el mercat turístic».