Notícies

El cos de Bombers reconeix la tasca de la Diputació en seguretat i prevenció d’incendis

La Diputació de Girona ha estat reconeguda amb menció honorífica pel cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Concretament es tracta de la Secció d’Acció Social de la Diputació, que ha estat premiada pel seu compromís específic en relació amb la prevenció d’incendis que puguin afectar la seguretat de les persones grans. Pere Vila, president de la Diputació, ha recollit la menció aquest matí a Figueres en el marc de la Festa Patronal que el cos de Bombers celebra cada any en una data propera al 8 de març, dia de Sant Joan de Déu, patró dels bombers.

La Secció d’Acció Social de la Diputació de Girona col·labora amb el cos de Bombers en l’àmbit de la divulgació entre la població, sobretot entre la gent gran, de procediments de seguretat en cas d’incendi. La Diputació, mitjançant el seu organisme autònom Dipsalut, ofereix un servei de teleassistència a les persones grans de les comarques gironines que es concreta en un professional sociosanitari que es desplaça per gestionar qualsevol necessitat d’atenció sanitària o d’emergència social, o també per resoldre petites incidències tècniques i accidents domèstics a les llars de la gent gran. Amb la menció honorífica atorgada a aquest servei, el cos de Bombers de la Generalitat ha reconegut la rellevància de la tasca portada a terme per la Diputació en matèria de seguretat i prevenció d’incendis, sobretot en relació amb la gent gran.

En el transcurs de l’esdeveniment també s’han lliurat les medalles per antiguitat i per serveis especials als bombers, les felicitacions i mencions a persones alienes al cos de Bombers que han destacat per la seva predisposició, col·laboració i ajut en situacions en què ha calgut l’actuació dels bombers i que sense aquesta col·laboració haurien pogut ser més perilloses o dilatades en el temps, a més d’altres reconeixements a diferents persones i institucions.

Juntament amb el president de la Diputació de Girona, han assistit a l’acte Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat; Eudald Casadesús, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona; Marta Felip, alcaldessa de Figueres, i altres personalitats i representants d’institucions gironines i catalanes.