Notícies

La Diputació, l’Ajuntament de Girona i la Generalitat commemoren conjuntament el Dia Internacional de les Dones

Foto : La Diputació, l’Ajuntament de Girona i la Generalitat commemoren conjuntament el Dia Internacional de le

La Diputació, l’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han commemorat aquesta tarda, de manera conjunta, el Dia Internacional de les Dones. L’acte, que ha tingut lloc al saló de descans del Teatre Municipal, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident de la Diputació Fermi Santamaria, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, entre altres autoritats, representants d’entitats i ciutadans a títol individual.

La commemoració ha començat amb la lectura de la declaració institucional de la jornada per part de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. A continuació, ha tingut lloc el col·loqui «L’apoderament econòmic de les dones en l’actual mercat laboral», en el qual han intervingut la presidenta de l’Associació Gironina d’Empresàries, M. Rosa Agustí; el president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, i la gerent d’Ecosol, l’empresa d’economia solidària de Càritas Diocesana, Anna Güell. El director del Diari de Girona, Jordi Xargayó, ha estat l’encarregat de moderar el debat.

L’acte d’avui s’emmarca en les commemoracions que tenen lloc arreu amb motiu del Dia Internacional de les Dones cada 8 de març, una data que com diu el manifest institucional “és un símbol per a les dones dels cinc continents”. La declaració també recorda que, tot i els avenços, encara falta recorregut per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes, i afegeix que per acabar amb les discriminacions “cal que les dones siguin presents a tots els espais de decisió, ja que sense aquesta presència, totes les polítiques d’igualtat seran parcials i insuficients”.

 

Declaració Institucional