Notícies

La Diputació de Girona aprova les bases de les subvencions per a l’edició de llibres amb un pressupost de 185.000 euros

Foto : La Diputació de Girona aprova les bases de les subvencions per a l’edició de llibres amb un press

La Diputació de Girona va aprovar en el Ple del mes de febrer les bases de tres línies de subvencions que tenen per objectiu el suport a l’edició de llibres de l’àmbit de les comarques gironines i que, en conjunt, tenen prevista una dotació pressupostària d’un total de 185.000 euros.

Les línies de subvencions aprovades són, en primer lloc, una línia per al foment de produccions editorials amb una dotació de 85.000 €, la qual va adreçada a editors i organitzacions no lucratives per editar llibres d’interès territorial que contribueixin a divulgar la cultura, la història i el patrimoni de les terres gironines amb una dotació econòmica de 45.000 €. En segon lloc, una altra línia per a publicacions d’interès local editades per ajuntaments. Aquest ajut va adreçat als ajuntaments, als organismes que en depenen i a entitats municipals descentralitzades per a l’edició de llibres de temàtica local. I, en tercer lloc, una altra per a edicions de centres i instituts d’estudis locals i comarcals, amb una dotació econòmica de 55.000 €. Aquests ajuts s’adrecen a les entitats sense ànim de lucre dedicades a la recerca d’àmbit local per a la publicació de treballs d’investigació centrats en el territori.
 
A més d’aquestes tres línies de subvencions centrades en l’edició de llibres, el Ple va aprovar també les bases d’una quarta línia de subvencions del servei de Comunicació Cultural, en aquest cas destinada a l’organització d’activitats culturals i científiques dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals. La dotació prevista per a aquest 2017 és de 25.000 €, 5.000 € més respecte a l’any anterior.

L’any 2016, en les convocatòries d’aquestes quatre línies d’ajuts es van atendre un total de 91 sol•licituds (41 d’editors, 8 d’entitats, 21 d’ajuntaments, 10 de centres d’estudis per a edicions i 11 de centres d’estudis per a activitats). La convocatòria per a publicacions editades per ajuntaments es va crear nova l’any passat, i aquest 2017 s’hi dóna continuïtat per la bona acollida que va tenir. D’aquesta manera, la Diputació ajuda el sector editorial de les comarques gironines, així com les entitats que editen de manera regular i contribueixen a difondre la cultura gironina.