Notícies

Més de quatre-cents intèrprets participen en el concert del 75è aniversari del Conservatori de Música

Foto : Més de quatre-cents intèrprets participen en el concert del 75è aniversari del Conservatori de M

Ahir al vespre va tenir lloc el concert commemoratiu del 75è aniversari del Conservatori de Música Isaac Albéniz, que va comptar amb la participació de més de quatre-cents intèrprets. Pere Vila, president de la Diputació de Girona, i Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, a més d’altres autoritats, expresidents i exvicepresidents de la institució van ser a l’Auditori de Girona per gaudir del concert més participatiu de tots els que s’han programat al llarg de l’any amb motiu de l’aniversari. 

Un gran nombre d’alumnes del Conservatori van protagonitzar a la sala Xavier Montsalvatge un concert que va constar de dues parts. En la primera, els alumnes de cant coral van interpretar Quatre cançons per a cor de veus blanques i orquestra simfònica, que va comptar amb l’arranjament de Miquel Sunyer i amb la direcció de Jorgelina Giordano, professors del Conservatori. En la segona part del concert, l’Orquestra de grau professional va interpretar Simfonia concertant en Mi bemoll major per a violí i viola, d’Amadeus Mozart, amb la col·laboració de la violinista Victòria Fernández i del violinista Josep Bracero, que van actuar com a solistes.  

També es va poder escoltar Fantasia per a piano, orquestra i cor en Do menor, Op. 80 de Ludwig Van Beethoven, que van interpretar el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, el Cor Allegro, el Cor Jove, alumnes de cant coral de Grau Professional i l’Orquestra de Grau Professional acompanyada per la pianista solista Anna Cassú. Lluís Caballeria, director acadèmic del Conservatori, va ser l’encarregat de dirigir aquesta última actuació.