Notícies

Rosa Maria Calaf i Bru Rovira reflexionen sobre la tasca del corresponsal a la V Setmana dels Rahola

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo.

Rosa Maria Calaf i Bru Rovira han explicat aquesta tarda, a la biblioteca pública Carles Rahola de Girona, les seves experiències com a corresponsals i la seva visió dels mitjans de comunicació. El col•loqui, que ha portat per títol «Carretera i micro» i que ha estat conduït pel periodista Albert Martín, forma part del conjunt d’activitats de què es compon la V Setmana dels Rahola.

Rosa Maria Calaf va ser corresponsal de TVE durant vint-i-sis anys i es va convertir en una de les periodistes amb més credibilitat del país. Ha estat guardonada amb el Premi Ondas a la millor tasca professional; el Premi Ofici de Periodista, concedit pel Col•legi de Periodistes de Catalunya; el Premi José Couso de Llibertat de Premsa, o el Premi Nacional de Periodisme, que concedeix la Generalitat de Catalunya, per la seva «dilatada i exemplar trajectòria com a reportera internacional a TVE».

Bru Rovira és periodista especialitzat en temes socials i internacionals. El 1984 va entrar a treballar a La Vanguardia, on va estar-hi vint-i-cinc anys com a reporter. Com a enviat especial internacional va estar a Romania i va escriure sobre la transició als països de l’Est i sobre la guerra de l’ex-Iugoslàvia. L’any 2004 va rebre el Premi Ortega y Gasset de periodisme pels seus reportatges sobre la guerra de la República Democràtica del Congo. Actualment, col•labora amb el diari Ara.

Albert Martín de Vidales és periodista del Diari de Girona i col•labora amb diversos mitjans a Hondures.

 

Podeu consultar el programa de la Setmana dels Rahola a:

http://www.premiscarlesrahola.cat/setmana-dels-rahola-2017

#Rahola17