Notícies

La millor música d’arrel negra arriba a Girona amb el Black Music Festival 

La 16a edició del festival de referència de la música d’arrel negra del nostre país torna a programar la millor oferta, tant nacional com internacional, i es consolida com el primer festival de l’any. Gloria Gaynor, amb les entrades pràcticament exhaurides, és la gran cap de cartell d’aquesta edició. També hi destaca Charlie Winston, un dels talents més sòlids de l’escena electrònica britànica, que obrirà el festival el 2 de març, a la Sala Barts de Barcelona. La resta de concerts seran una molt bona oportunitat per descobrir noves propostes com ara Ala.ni, Electro Deluxe amb la Girona Jazz project Big Band, The Suffers, Jalen N’Gonda, Aurora & The Betrayers, Eduard Gener o Paula Valls. 

La presentació del festival, que ha tingut lloc aquest matí a la Diputació de Girona, ha comptat amb l’assistència de Pau Marqués, director del Festival; Adrià Bauzó, músic de la Girona Jazz Project; Jordi Viñas, alcalde de Salt; Carles Ribas, tinent d’Alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, i Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona.

El Black Music Festival segueix apostant per la diversificació d’escenaris: d’una banda, els pobles de Bescanó i Fornells de la Selva han estat escollits com a emplaçaments per portar-hi la música de Gospel Viu i Paula Valls. I, de l’altra, s’han ampliat els espais de la ciutat de Girona que acolliran artistes del Black Music com són els barris de Sant Pau, Sant Narcís i Santa Eugènia que s’estrenaran com a escenaris del festival. A més, la ciutat de Reus s’incorpora enguany a l’eix Mediterrani, que formen Girona, Barcelona i Perpinyà, seus estables del festival, i el dissabte 11 de març, el Teatre Bartrina de la localitat acollirà el concert de Paula Valls.

La Black Music Big Band, la primera big band escola de les comarques gironines, es consolida com un espai on els joves músics del nostre país poden desenvolupar i complementar la seva formació musical. Formada l’any 2016, té entre els seus objectius que joves menors de 25 anys de la banda puguin fer concerts arreu i, per descomptat, en el mateix Black Music Festival. Sota la direcció musical d’Adrià Bauzó, la BMBB actuarà el pròxim 18 de març, al parc del Migdia de Girona, en el marc del segon Black Music Pícnic. 

Tota la informació la podeu trobar al dossier del festival o a www.blackmusicfestival.com