Notícies

Girona acull el primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus

Foto : Girona acull el primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus

Ahir es va inaugurar el primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus #Wasteinprogress, que se celebra a les comarques gironines. En l’acte de benvinguda hi va estar present Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Óscar Martín, conseller delegat d’Ecoembes, i Francesc Mauri, meteoròleg, el qual va ser conductor de l’acte.

 

Al Fòrum, que té lloc al Palau de Fires de Girona des d’ahir i fins al proper dimecres, hi assistiran cada dia més de 400 persones procedents d’institucions, administracions i empreses d’arreu de l’Estat espanyol. Comptarà amb diversos ponents internacionals, que parlaran sobre dotze experiències d’èxit dins l’àmbit de la recollida selectiva de residus, que s’han portat a terme a ciutats com ara Seül o Sanremo. A més, està previst que hi participin empreses que presentaran novetats tecnològiques en relació amb la recollida de residus. La diversitat d’assistents facilitarà l’intercanvi d’experiències entre tots els participants a les jornades. 

 

Fermí Santamaria ha explicat que “el fet que el Fòrum se celebri a Girona no és una casualitat, sinó que és la mostra de la importància que, en aquest territori, donem al treball a favor del medi ambient”. També va remarcar que “per a la Diputació de Girona, donar suport a aquesta iniciativa és la manera de contribuir a millorar l’estratègia actual de gestió dels residus que produïm. I no hi ha millor manera de fer-ho que compartint experiències i interactuant amb totes aquelles persones d’arreu del món que avancen cap al 60 % de recollida selectiva. Crear un espai d’anàlisi i de debat on es puguin intercanviar idees que ens enriqueixin és el camí a traçar per assolir l’objectiu de millora que des de les institucions sempre ens proposem, en benefici de tots els ciutadans i també de l’espai que ens envolta”.

 

#Wasteinprogress és un fòrum que pretén treballar en el model actual de gestió de residus i millorar-lo. Es tracta d’una oportunitat de reflexió i avenç en aquest àmbit i d’un mitjà per fomentar el contacte i el treball col·laboratiu en xarxa.

 

Més informació a: http://wasteinprogress.net/