Notícies

Vilablareix acollirà la final del RoboCAT 2017, el campionat de robòtica lliure de Catalunya

Foto : D’esquerra a dreta, Glòria Aldehuelo, Guillem Martínez, Miquel Molas, Josep Polanco i Maria &Agra

Vilablareix acollirà la gran final de la segona edició del RoboCAT, el campionat de robòtica lliure de Catalunya, que se celebrarà el proper 27 de maig. L’edició d’enguany, que està dedicada a Salvador Dalí, es disputarà durant els mesos de març i abril a diferents ciutats catalanes. Concretament, aquestes localitats seran Tarragona, Barcelona, Mataró, Granollers, Vic, Girona (Costa Brava) i Terrassa.

La presentació del RoboCAT 2017, que ha tingut lloc aquest matí a la Sala Carles Rahola de la delegació territorial de la Generalitat de Catalunya a Girona, ha comptat amb la presència de Maria Àngels Planas, diputada de la Diputació de Girona, qui ha senyalat la importància d’una trobada com aquesta «en un moment en què fins i tot hem superat la realitat del 2.0». En aquest sentit, la diputada ha defensat el paper de les institucions a l’hora de donar suport a activitats com aquesta «que serveixen per potenciar el desenvolupament tecnològic vinculat al món de la robòtica, una acció que ara mateix és el deure del temps present».

El RoboCAT, organitzat per l’associació El Racó dels Robotaires, és una proposta participativa dedicada a la robòtica educativa i als projectes tecnològics i que vol crear un entorn comú on compartir idees. El campionat col•labora a fer accessibles i assequibles les activitats de robòtica mitjançant la cooperació entre entitats, centres d’ensenyament, institucions i particulars, creant sinergies positives en l’àmbit de la tecnologia. 

A la presentació també hi han assistit Josep Polanco, delegat territorial d’Ensenyament a Girona; Miquel Molas, regidor de Comunicació, Mitjans Audiovisuals i Serveis TIC de l’Ajuntament de Vilablareix, i Guillem Martínez i Glòria Aldehuelo, en representació d'El Racó dels Robotaires.