Notícies

Estrenat oficialment el nou tram de via verda entre Girona i Sarrià de Ter

Aquest matí ha tingut lloc la inauguració oficial del nou tram de via verda construït entre Girona i Sarrià de Ter, amb una pedalada amb les autoritats i representants de la Diputació de Girona, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i els municipis de Girona i Sarrià de Ter. Aquest tram permetrà millorar la mobilitat urbana entre les dues poblacions, i és l'inici de la futura via verda que connectarà amb Banyoles – Serinyà. 

El traçat de la nova via verda transcorre pel marge esquerre del riu Ter, paral·lel al riu a la sortida de Girona i fins entrar al municipi de Sarrià de Ter, on segueix per l'avinguda de França cap al pavelló municipal i l'església, ja dins el nucli de Sarrià de Baix. El tram pedalable són 4 km, dels quals s'han executat 2,5 km nous i s’han fet millores a la totalitat, i forma part de la Ruta del Ter. Les actuacions s'han realitzat en 4 zones diferents: el marge esquerra del riu Ter, el tram paral•lel a la N-IIa, el tram paral·lel a la fàbrica “Torras Papel” i el del poliesportiu i nucli urbà de Sarrià de Baix.

L'obra ha estat executada per l'empresa MASSACHS, Obres i Paisatge S.U.L., i ha tingut un cost de 104.630,17 euros, assumit íntegrament per la Diputació de Girona. Els treballs s'han realitzat durant aquesta tardor, amb la supervisió dels tècnics de la Diputació i del Consorci de les Vies Verdes de Girona, ens que n'assumeix la gestió. 

La inauguració ha consistit en una pedalada entre les instal·lacions esportives del Geieg de Sant Ponç, a Girona, i el pavelló de Sarrià de Ter. Hi han participat Albert Gómez, diputat de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Vies Verdes de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter; Narcís Fajula, 1r tinent d’alcalde de Sarrià de Ter; Joan Alcalà, tinent d’alcaldia i regidor d'Urbanisme de Girona;  Narcís Sastre, regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona; Elisenda Riera, regidora de Joventut de Girona; Lourdes Gelada, regidora d'Ensenyament de Sarrià de Ter; Encarna Jiménez, regidora d'Hisenda de Sarrià de Ter i Àngel Planas, gerent del Consorci.