Notícies

El president destaca la importància d’acostar la formació en seguretat al territori durant la signatura del conveni amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC)

Avui ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració entre l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i els presidents de les diputacions de Catalunya perquè l’ISPC imparteixi formació contínua a càrrecs públics locals, policies locals i personal d’emergències i de protecció civil en col•laboració amb les quatre diputacions. 

 

L’acte, que ha tingut lloc a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès, ha comptat amb la presència de Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Josep M. Cruset, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, i Anabel Marcos, directora de l’ISPC, a més d’altres representants d’institucions catalanes.

 

Durant els parlaments, Pere Vila ha remarcat el fet que tots els càrrecs electes puguin accedir a la formació, i ha subratllat que «el compromís de la Diputació amb el Govern és absolut, i ens implicarem en el projecte de forma col·lectiva, participant-hi de manera activa». A més, el president ha afegit que «l’objecte del conveni és assegurar l’apropament de la formació al territori i impulsar la formació dels càrrecs públics locals en matèria de seguretat». L’acció es durà a terme utilitzant les possibilitats que ofereixen les delegacions territorials del Departament d’Interior i la Diputació de Girona, i amb una col·laboració directa de les administracions locals. 

 

Per a això, l’ISPC oferirà assessorament i aportarà l’experiència del seu catàleg de cursos, i detectarà, conjuntament amb les diferents diputacions, les necessitats formatives i la determinació i concreció dels cursos a realitzar en els diferents ens locals. El conveni també preveu impulsar publicacions conjuntes en matèries relacionades amb la seguretat que siguin d’interès per a les administracions locals, i es constituirà una comissió de seguiment que estarà formada per dos representants de cada part per definir l’oferta formativa i fer el seguiment de les actuacions conjuntes.